Om DASU

Dansk Automobil Sports Union (DASU) er kåret som Årets specialforbund 2022, og vi bor sammen med størstedelen af de danske sportsforbund i spændende rammer i Idrættens Hus.

 

DASU er hovedorganisation for al organiseret motorsport i Danmark. Omkring 8.000 medlemmer er fordelt på ca. 90 klubber rundt omkring i landet.

 

Blandt vores aktiviteter er banesport, karting, rally, bilorientering, MRC (fjernstyrede biler), e-sport og dragracing. Som medlem af en klub under DASU har man ret til at få udstedt licens indenfor DASUs forskellige områder. Det overordnede ansvar varetages af en folkevalgt bestyrelse på syv medlemmer.

 

Dansk Automobil Sports Union er tilsluttet Danmarks Idrætsforbund (DIF), den internationale motorsportsorganisation, FIA, det internationale kartingforbund, CIK og det europæiske forbund for radiostyrede biler, EFRA.

 

DASUs historie

 

DASU så sin begyndelse i 1948, og i anledningen af 75-året for unionen har vi i løbet af 2023 udgivet en artikelserie, der beskriver historien frem til i dag.

 

Du kan læse de enkelte afsnit i Autosport 2023, som du kan læse online her - eller du kan læse den samlede beretning her som pdf-fil.