Så er det tid til at regionens bedste erhvervsskole skal løfte trofæet og tage æren med sig hjem! Vi kårer bedste hold i Kartingslalom, skills og samarbejde – DASUs rekrutteringsprojekt for erhvervsuddannelser.

 

Kartingslalom, skills og samarbejde er en landsdækkende konkurrence, hvor elever på erhvervsuddannelser dyster i sociale events og gokart. Projektet, der er støttet af Tietgenfonden, bruges til at rekruttere og fastholde unge i erhvervsuddannelser som mekaniker, pladesmed og meget andet.

 

En række lokale events har nu været afviklet, og i den regionale finale for Østdanmark skal Campus Bornholm, TEC Hvidovre, TEC Ballerup og EUC Nordvestsjælland dyste om hæderen.

 

Det sker torsdag den 27. april 2023 fra klokken 09.30 til ca. 15.30.

 

TEC Hvidovre er værter for finalen, der sker på Stamholmen 215, 2650 Hvidovre.

 

Ud over elever og lærere vil der også være besøg af lærlinge fra Jan Nygaard A/S, der kan fortælle om deres karrierevalg.

 

Om Kartingslalom, Skills og Samarbejde

 

Kartingslalom, Skills og Samarbejde er et initiativ, der sætter fokus på erhvervsuddannelserne. Antallet af unge mellem 25-30 år, som har en erhvervsuddannelse som deres højeste uddannelse, er ifølge Danmarks Statistik igennem de sidste 30 år faldet fra 40 % til nu kun at være 24 %. Det stiller store udfordringer til fremtidens arbejdsmarked – Tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at der i 2030 vil mangler 99.000 faglærte i forhold til 2020.

Og når frafaldet af elever i 2018 lå på 24 %, så har erhvervsskolerne – og erhvervslivet – behov for en håndsrækning.

Dansk Automobil Sports Union bygger med projektet Kartingslalom, Skills og Samarbejde videre på de seneste tre års succes med et gokartprojekt for folkeskoleklasser og fortsætter med at have fokus på inddragelse af FN’s verdensmål – herunder klima.

I tæt samarbejde med erhvervsskolerne vil DASU afvikle en løbsserie for eleverne, hvor resultater fra events på skolerne med kartingslalom, stemopgaver og samarbejdsopgaver vil tælle til et samlet mesterskab. Og helt i tidens ånd bliver dén konkurrence afviklet i eldrevne gokarts.

Tietgenfonden har støttet Kartingslalom, Skills og Samarbejde med 1,24 mio. kroner