Eksempel på digital licens i DASUSå er det slut med at stå med røde ører hos licenskontrollen, når motorsportssæsonen nu går i gang. Efter DASU til årsskiftet 2019/2020 har indført digitale, nationale licenser, er det ikke længere nødvendigt med tidligere tiders licenskort af plastik.

 

Når du bestiller licens, får du den på din mail vedhæftet som pdf-fil. PDF’en kan du printe (og laminere, hvis du vil sikre den mod lommeuld, kaffepletter og oliefingre) eller blot gemme som fil på din mobiltelefon, som de fleste af os alligevel har på sig.

 

Har du alligevel glemt eller fumlet, så er der stadig håb forude i licenskontrollen. Du kan logge ind på din profil på mit.dasu.dk og til en hver tid se og vise, at du har aktiv licens under ’Profil’ og ’Aktive licenser’.

 

Er du ikke berettiget til at få den licens, du bestiller, bliver den sendt til dig som fil vedhæftet en e-mail, når du er blevet berettiget til licensen. 

 

Derfor: Det er ikke nødvendigt at betale ekstra for et plastikkort. En printet licens eller pdf på mobilen er fuldt ud gyldig fremadrettet.

 

Tænk på miljøet – bestil ikke plastik og lad være med at printe. Gem de få kilobyte på mobilen.