Årets klub 2023RGKK – Rødby Go-Kart Klub er årets klub 2023. Det står fast efter det årlige repræsentantskabsmøde, hvor klubberne i DASU stemte på hvilken klub, der skulle have hæderen i år.

 

RGKK har i 2023, på trods af få medlemmer, afholdt to store internationale kartingløb, hhv. ”Champions of the future” og ikke mindst 3. afd. af ”FIA Karting European Championship”. Det var de første internationale løb i kartingsporten herhjemme i mere end et årti. 3. afd. af EM blev en kæmpe succes med 243 deltagere, mere end 1000 tilknyttede mekanikere og flere tusinde tilskuere. 

 

Klubben formåede med arrangementet at skabe en fælles platform for de mange kompetente frivillige der deltog fra hele landet. De udviste et fantastisk sammenhold og udførte en kæmpe indsats, hvilket ikke er gået ubemærket hen i CIK og hos promotoren for arrangementet: ”It was an absolute pleasure to have worked with you all and I certainly hope we will be returning to Denmark soon. The entire team at Rodby did a brilliant job and all my team mentioned how welcomed they felt.”

 

Derudover lykkedes det at skabe stor opbakning fra lokalområdet og kommunen, og klubben arbejder pt. ihærdigt på at etablere et mere formelt samarbejde med Femern Bælt projektet og de mange arbejdere der.

 

Klubben formåede også at afvikle finalen i kartingslalom-projektet, og her var der endda overskud til at tænke klimavenlige tiltag ind i arrangementet.

 

RKGG hædres med et diplom og 5.000 kroner.

 

Det er kun anden gang, årets klub er hyldet og fundet på denne måde og markerer dermed en anerkendelse fra de øvrige klubber i unionen. Det var i 2013, at Dansk Automobil Sport Unions hædersbevisning Årets klub blev indstiftet for første gang for at hædre en klub, der har gjort sig specielt bemærket f.eks. gennem afholdelse af gode arrangementer, iværksat nye tiltag eller på anden måde have udmærket sig.

 

Tidligere har hæderen tilfaldet en klub udpeget af DASUs bestyrelse.

 

Afstemningen foregår ved simpelt flertal blandt de tilstedeværende klubber. Det blev dog et tæt forløb, da første afstemning gav dødt løb mellem RGKK og TMS.

 

De øvrige indstillede klubber var Thy Motorsport (TMS) og Næstved Motor Klub Auto (NMKA).