Den engelske racerbane Silverstone, der lagde asfalt til det første moderne F1-løb i 1950, har med en 10-årig bæredygtig strategi lagt sig allerforrest i feltet på vejen mod mere miljøvenlige racerløb.

På banens bygninger er der nu installeret 1342 solpaneler, og disse vil i løbet af efteråret blive suppleret af yderligere 2764 solpaneler, så i alt 13 % af den strøm, der bruges ved det årlige F1-løb kommer fra solens energi.
Silverstone er også begyndt at bruge HVO 100 biodiesel i de generatorer, banen selv bruger under løb. Hertil kommer, at der bliver opstillet 30 ladestationer til elbiler.

Silverstone er den første racerbane til at blive en del af FNs UNFCCC Sports for Climate Action Framework, og banen opnåede i foråret FIAs to-stjernede miljøakkreditering.

Ved dette års engelske F1-løb blev tilskuerne bedt om sortere og genbruge affald, om at bruge genopfyldelige vandflasker og at overveje at spise vegansk og plantebaseret mad.
Til at hjælpe med de grønne tiltag havde Silverstone udpeget intet mindre end 500 frivillige, der alle havde været på kursus for at kunne guide og vejlede publikum bedst muligt.

Læs mere om banens tiltag her.

Foto: Glenn Dunbar/LAT