Nye restriktioner træder i kraft - og udvides - så hele landet nu er ramt af hårdere restriktioner. Det får bl.a. indflydelse på indendørs idræt. (senest opdateret 30. december 2020)

Smittetrykket stiger fortsat i hele landet, og derfor har myndighederne valgt at udvide de særlige restriktioner, som 69 kommuner allerede er omfattet af, til resten af landets kommuner. Det betyder, at indendørs idræt er lukket ned i hele landet frem til den 17. januar 2021.

Det er slut med indendørs idræt for i år. Med virkning fra den 16. december kl. 16 er alle kommuner omfattet af særlige restriktioner. Det betyder, at indendørs idræt lukkes ned, og at der gælder et forsamlingsforbud på 10 personer for alle, også for børn og unge.

Nedlukningen af indendørs foreningsaktiviteter gælder både i kommunale, private og kommercielle faciliteter, ligesom det omfatter både individuelle aktiviteter, holdaktiviteter og stævne- og turneringsaktiviteter.

Det er fortsat muligt at gennemføre træningsaktiviteter udendørs, så længe forsamlingsforbuddet på max 10 personer inkl. træner og øvrige retningslinjer overholdes.

Ændringen betyder også, at landsdækkende turnerings- og stævnevirksomhed bortset fra professionel idræt, i praksis bliver stort set umuligt at gennemføre.

Professionel idræt er fortsat undtaget fra de særlige restriktioner og kan derfor fortsætte indendørs træning.

Vi håber i DASU, at de nye tiltag hurtigt får den ønskede effekt, så restriktionerne kan lempes, og vi igen kan mødes i klubberne.

I mellemtiden sender vi masser af gode tanker til alle frivillige, som igennem ni måneder har lukket op og lukket ned – og i det hele taget har kæmpet for på forsvarlig vis at gennemføre flest mulige aktiviteter til glæde for børn, unge og voksne.

Landsdækkende retningslinjer


For hele landet gælder, at det gældende forsamlingsforbud på 10 personer og kravet om mundbind forlænges frem til foreløbig den 28. februar 2021. 

 

Her følger et hurtigt overblik (kilde: DIF):

 

Særlige restriktioner
- fra 9. december til 3. januar 2021

Indendørs idræt

 

Ikke tilladt
(professionel idræt undtaget)

Udendørs idræt

 

Tilladt

Forsamlingsforbud

 

10 personer inkl. træner
(kun udendørs træning)

Stævner og turneringer

 

I praksis meget vanskeligt med et forsamlingsforbund på max 10 personer.

 

Man bør heller ikke deltage i stævneaktiviteter i kommuner med mindre restriktive regler.

Publikum – indendørs (også professionelle stævner)

 

Ikke tilladt

Publikum - udendørs (også professionelle stævner)

Op til 500 siddende med næsen i samme retning.

Bemærk, at udøvere, trænere mv. tæller med i de 500 personer.

Mundbind i idrætsfaciliteter

 

 

 

DASUs side om COVID-19 og DIFs side om coronasmitte opdateres løbende.