Nicklas Nielsen er den tredje danske kører, der vinder 24-timersløbet på Le Mans. Sammen med medkørerne Antonio Fuoco og Miguel Molina sikrede den 27-årige dansker sig sejren i det legendariske løb efter et døgn med masser af udfordringer.

 

Ferrari AF Corse med nummer 50 blev kørt over målstregen af 27-årige Nicklas Nielsen med 14 sekunder ned til Toyota med nummer 7 og holdkammeraterne fra Ferraris nummer 51 på det nederste podietrin.

 

Nicklas Nielsen er den blot tredje dansker til at løfte det største trofæ på Le Mans efter John Nielsen i 1990 og Tom Kristensens ni sejre.

 

”Et kæmpe tillykke til Nicklas Nielsen med sejren, Danmark er nu for alvor tilbage i toppen af Le Mans, og Nicklas er heldigvis ikke eneste danske kører, der kæmper med om sejrene. Det er et kæmpe tillidsvotum, at Nicklas både startede i Ferrari #50 og fik lov at slutte løbet og tage det ternede flag. Et stort tak til alle dem, der har støttet de danske talenter gennem årene – det her er resultatet af det arbejde,” siger Henrik Møller-Nielsen, formand i DASU.

 

"Det er intet mindre end verdensklasse, at Nicklas ender som samlet vinder af Le Mans. Gennem hele karrieren har Nicklas vist et tydeligt, enestående talent, og hans præstation i løbet af Le Mans understreger bare, hvor ekstraordinært god en racerkører han er. For dansk motorsport er det et privilegium endnu en gang at have en samlet vinder på Le Mans, og det vil helt sikkert betyde meget for de unge generationer, der i Nicklas har et forbillede, der præsterer på allerhøjeste niveau," siger Jacob Nørtoft, talent- og elitechef i DASU.

 

På podiet efter de 24 timer var også Mikkel Overgaard Pedersen i LMGT3-klassen med en tredjeplads for Proton Competition i Ford Mustang #88.

 

Læs alt om Le Mans og de øvrige danskere i 2024-udgaven af Le Mans på motorsportdanmark.dk.  

 

Foto: Morten Alstrup