Kartingslalom kan afvikles på skolerne - her hos TEC i BallerupFlere unge skal fatte interesse for erhvervsuddannelser – og de skal færdiggøre dem. Det er essensen i et nyt uddannelsesprojekt fra DASU, Dansk Automobil Sports Union og som Tietgenfonden netop har støttet med 1,24 mio. kr.

 

Sociale events, konkurrencer og gokart skal åbne flere unges øjne for hvad mekanikere, pladesmede og de mange andre erhvervsuddannelser kan bruges til. Det sker med et nyt uddannelsesprojekt kaldet Kartingslalom, skills og samarbejde.

Det er DASU, Dansk Automobil Sports Union, der med støtte fra Tietgenfonden nu sætter strøm til projektet. Projektet går i gang på erhvervsskoler landet over, når de nye elever møder ind efter sommerferien.

 

Og der er behov for flere initiativer, der kan sætte øget fokus på erhvervsuddannelserne. Antallet af unge mellem 25-30 år, som har en erhvervsuddannelse som deres højeste uddannelse, er ifølge Danmarks Statistik igennem de sidste 30 år faldet fra 40 % til nu kun at være 24 %. Det stiller store udfordringer til fremtidens arbejdsmarked – Tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at der i 2030 vil mangler 99.000 faglærte i forhold til 2020.

 

”Det er vigtigt for motorsporten i Danmark, at vi får mulighed for at udvikle og igangsætte vores projekt med erhvervsuddannelserne, og med pengene fra Tietgenfonden til  projekt Kartingslalom, skills og samarbejde er vi godt i gang. Det er næste, store skridt i DASUs mål om at tage ansvar for nogle af de udfordringer, erhvervsuddannelserne og erhvervslivet står over for de kommende år. Ved at bringe motorsporten ind i erhvervsuddannelserne bringer vi samtidig nogle af sportens vigtigste værdier i spil over for eleverne, der i langt højere grad efterlyser mere motiverende og faglig relevant undervisning,” siger Mikkel Bøyesen, udviklingschef i DASU.

 

Der skal køres for bl.a. FN's verdensmålOg når frafaldet af elever i 2018 lå på 24 %, så har erhvervsskolerne – og erhvervslivet – behov for en håndsrækning.

 

Dansk Automobil Sports Union bygger med projektet Kartingslalom, skills og samarbejde videre på de seneste tre års succes med et gokartprojekt for folkeskoleklasser og fortsætter med at have fokus på inddragelse af FN’s verdensmål – herunder klima.

 

I tæt samarbejde med erhvervsskolerne vil DASU afvikle en løbsserie for eleverne, hvor resultater fra events på skolerne med gokartkørsel og projektarbejde vil tælle til et samlet mesterskab. De bedste skoler skal herefter dyste om at blive landets bedste i en DM-serie. Og helt i tidens ånd bliver dén konkurrence afviklet i eldrevne gokarts.

 

Projektet Kartingslalom, skills og samarbejde er et treårigt projekt og afvikles i tæt samarbejde med DASUs partnere, herunder Dansk Metal og Autobranchen Danmark. Projektet er støttet af Tietgenfonden

 

 

”Vi har brug for nye veje til at flere unge får øjnene op for erhvervsuddannelsernes mange spændende karrieremuligheder, og projektet har en sjov og anderledes tilgang, som vi håber bliver et hit,” siger uddelingschef i Tietgenfonden, Christine Paludan-Müller. Tietgenfonden uddeler hvert år ca. 20 mio. kr. til projekter, som fremmer dansk erhvervsliv på et samfundsgavnligt og almennyttigt grundlag. Siden 2017 har fonden haft fokus på at fremme attraktionsværdien af erhvervsuddannelser.

 

Kartingslalom, skills og samarbejde skydes i gang efter sommerferien på erhvervsskoler landet over.

 

Yderligere information:

 

Dansk Automobil Sports Union

Mikkel Bøyesen

Udviklingschef

29824107

mb@dasu.dk