Vi hører Team Danmark-talenterne, hvordan de holder sig skarpe i corona-tiden - i dag er turen kommet til Mikkel Jensen.

 

Mikkel Jensen træner i Østrig under lockdownHvad bruger du tiden på i disse dage?

Siden lockdown startede i midten af marts har jeg befundet mig i Østrig. Jeg har brugt rigtigt meget tid på at køre simulator, men også at få ting lavet derhjemme, som der ikke har været tid til med den normale “travle” kalender. Det har faktisk været rart at få styr på en masse ting, men tror en måned havde været nok - nu begynder jeg at savne racerbanerne! 
 
Hvordan holder du dig i form?
Jeg har heldigvis fået lov at låne min fysioterapeuts fitnesscenter, så jeg træner 3-4 gange om ugen. Der er hvad jeg skal bruge til at holde mig i form. For første gang i mange år har man haft muligheden for at komme ind i en god træningsrytme, som normalt er umuligt med så mange rejsedage om året. Det hjælper mentalt, og jeg føler mig 100% klar til at komme tilbage i bilen!
Hvad gør du for at være klar til når der forhåbentlig snart lukkes op rundt omkring for aktiviteter?

Jeg føler ikke rigtigt jeg har gjort meget anderledes end normalt. Men som nævnt er alt i privatlivet ordnet og energien er ladet op til en hård og kort efterårssæson.
 
Hvilke tanker gør du dig om din egen situation og din fremtid i sporten?
Fremtiden ser naturligvis ikke god ud. Vi har set flere teams trække sig fra Le Mans og andre mesterskaber rundt omkring i verden. Nogle fabrikker har endda meldt ud, at de lukker flere racing programmer efter 2020-sæsonen. Har man et sikkert sæde hos en fabrik, hvor man har været i mange år, kan man nok vide sig mere sikker end jeg gør pt. Jeg ved dog, at jeg sidder i et stærkt LMP2-team i år, så det må jeg udnytte til fortsat at skabe interesse og omtale omkring mig op mod næste sæson. 
Faktisk havde jeg 4 forskellige aftaler på plads for sæsonen, hvor 2 af dem må cuttes, da for mange weekender rammer sammen med ELMS og Le Mans 24 som er min prioritet for sæsonen - så det er super ærgerligt, da jeg endelig følte, at jeg havde et ben inde i alle lejre denne sæson.
Hvilke tanker om sporten har du generelt?

Der sker mange udviklinger, både pga. teknologien som den altid har gjort, men racerverdenen er efterhånden også præget af hybrid og elektriske biler. Tror den overgangsfase vi er i nu, gør det svært for mange bilfabrikker at vide hvilken retning de skal gå i, både økonomisk men også politisk. Mange er bange for at tage en beslutning der kan ødelægge deres image. Det har gjort, at der har været et væsenligt cut i antal fabrikssæder, som vi forhåbentlig kommer til at se gå den positive vej på sigt, når der er et mere sikkert billede af, hvad der er fremtiden i motorsport.
Har du en besked til fansene?

Jeg håber de kommer ud på banerne så snart de får lov, og støtter op om sporten i en svær tid. Jeg kører min Le Mans-debut til september, og det er ikke nogen hemmelighed, at danske tilskuere skal til for, at gøre det til en kæmpe oplevelse - så forhåbentligt er der kommet andre regler til den tid!
Nu håber jeg bare vi snart kommer igang igen! 

 

Læs om de øvrige Team Danmark-talenter her:

Michelle Gatting

Michael Christensen

Marco Sørensen

Christian Lundgaard

Bastian Buus

Malthe Jakobsen

Nicolai Kjærgaard

Sebastian Øgaard

 

Se alle de indplacerede under 'talent og elite' her