Glem alt om Shell V-Power, 102 oktan-benzin købt syd for grænsen eller nitrometan. Der er også andre energikilder, som duer i dragracing, og det har de to fætre Glenn E. Nielsen og Hans-Erik Thomsen bevist med deres True Cousins-projekt, som bl.a. har resulteret i et danskbygget køretøj, der alene ved hjælp af el som fremdrift har således sat flere rekorder i verdens hurtigste sport, dragracing.

Og det går stærkt.

Når Glenn E. Nielsen har fået kringlet sin lange krop ind i rørrammen på den sorte TC-X dragracer og trykker højrepedalen i bund, går det stærkt. Allerede efter 1,1 sekund er de 100 km/t nået, og når distancen på en ottendedel amerikansk mile – 201 meter – er passeret, siger stopuret 4,89 sekunder, mens fartmåleren taler om 235 km/t. Det gjorde den i hvert fald sidste sommer på Malmö Raceway, hvor bilens seneste rekord blev sat.

”Det hele startede egentlig for mere end ti år siden, hvor jeg så noget video med en australsk kvinde, som på en 24 volts motorcykel satte verdensrekord,” fortæller Glenn E. Nielsen. ”Jeg mente, at det kunne gøres bedre og foreslog min fætter Hans-Henrik, at vi skulle bevise det.”

Historien om de to fætre og deres hurtige elbil kan du læse i det nummer af Autosport, som er blevet omdelt til postkasserne hos medlemmerne af DASU-klubberne. Skulle du mod forventning ikke have modtaget dit eksemplar, så skriv en besked eller en mail til dasu@dasu.dk. Så får du det eftersendt…