En delvis suspendering af superligaordningen og en ændring af forsamlingsgrænsen i mange danske kommuner rammer idrætten. Det er vilkårene, og dem retter vi os selvfølgelig efter, lyder budskabet fra DIF.

Den gradvise åbning af det danske samfund og dermed også idrætsDanmark er delvist rullet tilbage – i hvert fald i 18 kommuner, som er ramt af høje smittetal med corona. En af konsekvenserne af den stigende smitte er, at den udvidelse af superligaordningen til andre idrætsgrene, som blev vedtaget i fredags, bliver tilbagerullet i disse 18 kommuner i foreløbig 14 dage. Der er tale om en ordning, der giver klubberne mulighed for at have flere end 500 tilskuere til idrætsbegivenheder.

Umiddelbart er der ikke DASU-arrangementer i de berørte kommuner.

Det forventes fortsat, at den såkaldte superligaordning om tilskuere til arrangementer indføres - nye retningslinjer vedrørende håndteringen af disse forventes offentliggjort inden 9. september 2020.

Ud over suspenderingen af udvidelsen af superligaordningen  bliver forsamlingsforbuddet i de respektive kommuner ændret fra 100 til 50, hvilket også får betydning for idrætsaktiviteter. Endelig kom der fra sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke en opfordring til at aflyse alle sociale arrangementer ifm. grundskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser. Den opfordring videregiver Morten Mølholm Hansen til idrætsforeningerne i de berørte kommuner.

Sundhedsministeriets information om håndtering i de 18 kommuner kan læses her

De berørte kommuner er:

Albertslund Kommune
Ballerup Kommune
Brøndby Kommune
Dragør Kommune
Frederiksberg Kommune
Gentofte Kommune
Gladsaxe Kommune
Glostrup Kommune
Herlev Kommune
Hvidovre Kommune
Høje-Taastrup Kommune
Ishøj Kommune
Københavns Kommune
Lyngby-Tårbæk Kommune
Odense Kommune
Rødovre Kommune
Tårnby Kommune
Vallensbæk Kommune

 

Kilde: DIF