”Det er sjovest, når vi kører i samme klasse, og så er det sjovt, når vi ligger i en gruppe, og jeg overhaler en, og jeg så bliver overhalet igen.”

 

Ordene kommer fra en af landets mange kartingkørere i det populære Rotax Max-system, Nicolai Landberg Pedersen. Men selv om glæden og fascinationen er den samme, er han markant anderledes end størstedelen af feltet, når der køres race på Midtjysk Karting Bane ved Ikast. ”Jeg er 123 centimeter høj,” fortæller knægten, der er tretten-og-et-halvt år gammel. Hans jævnaldrende er i gennemsnit 164 centimeter høje. Nicolai Landberg Pedersen er diagnosticeret med dværgvækst – akondroplasi.

 

Nicolai Landberg Pedersen er en af fem personer, der dyrker bilsporten trods et fysisk handicap, som du kan møde i det nyeste nummer af Autosport, der indenfor den seneste tid er blev omdelt til postkasserne hos medlemmerne af DASU-klubberne. Skulle du mod forventning ikke have modtaget dit eksemplar, så skriv en besked eller en mail til dasu@dasu.dk. Så får du det eftersendt…

 

Får du ikke Autosport, så meld dig ind i en DASU-klub - eller tegn abonnement her.