Så er skoleelever landet over klar til at trykke speederen i bund – og samtidig lære på nye måder. Sociale events, konkurrencer og gokart skal være med til at åbne flere unges øjne for hvad mekanikere, pladesmede og de mange andre erhvervsuddannelser kan bruges til – og til at fastholde de unge, der allerede er i gang med uddannelsen. Det sker med uddannelsesprojektet Kartingslalom, skills og samarbejde.

 

DASU, Dansk Automobil Sports Union, sætter nu gang i uddannelsesprojektet på erhvervsskoler landet over med støtte fra Tietgenfonden.

 

De første events bliver afviklet her kort inde i skoleåret – Uddannelsescenter Holstebro og EUC Nordvestsjælland i Holbæk er de første erhvervsskoler i landet, der afvikler Kartingslalom, skills og samarbejde.

 

I tæt samarbejde med erhvervsskolerne vil DASU afvikle en løbsserie for eleverne, hvor resultater fra events på skolerne med gokartkørsel, teambuilding og fagligt relevante opgaver vil tælle til et samlet mesterskab. De bedste erhvervsskoler skal herefter dyste om at blive landets bedste i en DM-serie. Og helt i tidens ånd bliver dén konkurrence afviklet i eldrevne gokarts.

 

Projektet Kartingslalom, skills og samarbejde er et treårigt projekt og afvikles sammen med DASUs partnere, herunder Dansk Metal og Autobranchen Danmark. Projektet er støttet af Tietgenfonden

 

Dansk Automobil Sports Union bygger med projektet Kartingslalom, skills og samarbejde videre på de seneste tre års succes med et gokartprojekt for folkeskoleklasser og fortsætter med at have fokus på inddragelse af FN’s verdensmål – herunder klima.

 

Valget af elgokarter til Kartingslalom, skills og samarbejde er dels af klimamæssige hensyn, men også af hensyn til holdbarheden af gokarterne og for at nedbringe støjen.

 

Netop det lavere støjniveau med elgokarter har allerede vist sig at give konkrete fordele på gokartbanerne i form af mere køretid.

  

Tietgenfonden har støttet Kartingslalom, skills og samarbejde med 1,24 mio. kr.

  

For mere information, kontakt

 

Mikkel Bøyesen

Udviklingschef

mb@dasu.dk

29824107

 

Læs mere om vores tilbud til uddannelser her