Dansk bilsport kunne lørdag på ny glæde sig over store internationale resultater. Det skete efter finaleløbet i det højeste amerikanske GT-mesterskab, IMSA WeatherTech Sportscar Championship, der blev kørt på banen Road Atlanta i staten Georgia, USA.

 

Efter løbet kunne såvel Jan Magnussen som Christina Nielsen lade sig kåre som mestre i de to højest rangerende mesterskaber for GT-biler i USA. For begge gælder endvidere at det ikke er første gang de triumfere i USA, men det er første gang to danskere på samme tid vinder titlerne.

 

Både Jan Magnussen og Christina Nielsen havde så godt som vundet mesterskaberne inden 10-timers løbet på Road Atlanta gik i gang lørdag kl. 17 dansk tid. Begge skulle blot gennemføre første omgang for at sikre triumferne; herefter var resultatet i selve løbet underordnet. Så store var deres respektive pointforspring, 
og det lykkedes for begge.

 

Men det betød bestemt ikke at danskerne og deres holdkammerater gik forsigtig til sagen. Tværtimod startede Jan og holdkammeraterne hos Corvette Racing, Antonio Garcia og Mike Rockenfeller løbet fra anden startposition og kom i mål 10 timer efter på andenpladsen i klassen GT LM (Pro). Jan og Antonio Garcia kunne efterfølgende se tilbage på en sæson med tre sejre og mange podieplaceringer, hvilket var mere end nok til den samlede sejr. Det betød også at Corvette vandt både konstruktør- og teammesterskaberne.  
Det er tredje gang Jan Magnussen kan kalde sig amerikansk mester. Tidligere har Roskildensern skrevet historie ved, som en af de få i verden, at have deltage i så forskellige løbstyper som Formel 1, Indy Car, NASCAR og Le Mans. Jan har også vundet Danish Thundercar Championship (DTC), Formula Ford Festival, British Formula 3 Championship, fire klassesejre på Le Mans samt tre verdensmesterskaber i Gokart m.m. To gange er han kåret som Årets Bilsporskører.
Han er dermed en af de mest vindende danske racerkørere nogensinde. Senest har Jan tilsluttet sig det nye Racing for Denmark koncept.

 

Alessandro Balzan sammen med Christina Nielsen på podiet.Heller ikke Christina Nielsen kom sovende til sejren. Sammen med holdkammeraterne hos Scuderia Corsa Ferrari Alessandro Balzan havde den danske racerkvinde stort set vundet mesterskabet inden løbet for klassen GT D (ProAm), og dermed gentaget triumfen fra 2016.  I 2016 blev hun endvidere første danske kvinde til at deltage i Le Mans 24 timers løbet. Holdet startede Petit Le Mans fra pole position, og kom i må 10 timer senere som nr. 9 efter et problemfyldt løb.  

 

Dansk Automobil Sports Union (DASU) lykønsker Jan og Christina med de fornemme resultater, der igen understreger at Danmark er en ”lille stormagt” indenfor bilsport. I tilgift til ovenstående succes kom Michael Christensen, der var på gæstevisit i Petit Le Mans, i mål på andenpladsen i GT Am for et amerikansk Porsche-team.

 

DASU gennemfører i samarbejde med Team Danmark og Dansk Metal målrettet talentudviklingsarbejde indenfor sporten.

 

Fototekst: Jan Magnussen på podiet sammen med Mike Rockenfeller (tv.) og Antonio Garcia. Foto: Richard Prince for Chevy Racing