Motorklubben IMK (Ikast og omegns Motor Klub) har fået støtte af Danmarks Idrætsforbund til et biodiversitetprojekt med hjælp fra Vild med Vilje for at gøre naturen omkring baneanlægget Nørlundbanen vildere, rigere og mere mangfoldig.

Vild med Vilje har været på besøg hos klubben for at se på resultaterne, og efterfølgende har klubben modtaget en grundig gennemgang af området samt en naturplan for at bevare og endda forbedre naturværdierne.

I sin gennemgang bemærker Marie Uth, Naturlig havedesign, der er leverandør til Vild med Vilje, at der er en række eksempler på fine naturværdier på IMK’s bane med en bred vifte af almindelige blomstrende urter. Der er umiddelbart ikke sjældne planter, men der er en usædvanlig stor tæthed af blomstrende planter, hvilket er værdifuldt i sig selv. Naturen her minder om natur i et skydeterræn, forladte grusgrave og andre omrder med sandede bakker, blottet mineraljord og et næringsfattigt græsland.

Formanden Vagn Aage Jensen glæder sig sammen med de ca. 180 medlemmer sig til at sætte gang i at udbrede endnu mere biodiversitet omkring klubhus og arealet ved Nørlundbanen på Brandevej i Ikast. Dette skal bl.a. ske ved at plante flere træer, og samle nogle træstammer, så insekter og andre dyr i naturen får endnu bedre levebetingelser.

"Hvis tiden tillader det, vil der fremover blive holdt åben hus dage, så borgere fra området, kan komme og nyde den frie natur omkring motorbanen. På den måde ønsker vi at vise omverdenen, at vi også tænker grønt i motorsporten" siger formanden.

Kontakt:


Ikast og omegns Motorklub
Formand Vagn Aage Jensen
vajvest@hotmail.com
21242069

DASU
Jens Færgemann
jf@dasu.dk
26280816

Læs mere om biodiversitet på racerbaner her.

Foto: Morten Alstrup