Kartingslalom er en form for motorsport, hvor deltagere kører gokarts gennem en bane markeret med kegler eller andre forhindringer. Målet er at navigere banen så hurtigt og præcist som muligt uden at ramme keglerne. Det kræver god kontrol, præcision og tekniske færdigheder.

 

Konkurrencen foregår på tid, og fejl som at ramme en kegle resulterer i strafsekunder.

 

Kartingslalom er en populær måde at introducere unge kørere til motorsportens verden, da det fokuserer på grundlæggende køreteknikker og sikkerhed.

 

En kører i kartingslalom skal besidde en række specifikke færdigheder for at være succesfuld. Her er nogle af de vigtigste:

 

  • Præcision og kontrol: En kører skal kunne styre gokarten med stor nøjagtighed for at navigere gennem de smalle passager mellem keglerne uden at ramme dem.

 

  • Køreteknik: Grundlæggende køreteknikker som korrekt bremse- og accelerationsteknik, korrekt håndtering af rattet og evnen til at tage sving effektivt er essentielle.

 

  • Reflekser og reaktionstid: Hurtige reflekser og evnen til at reagere hurtigt på uventede situationer eller ændringer i banen er afgørende.

 

  • Kørselslinje og baneforståelse: Forståelse af den bedste kørselslinje gennem banen, herunder hvor man skal bremse, accelerere og tage svingene, kan give en stor fordel.

 

  • Koncentration og fokus: Konstant fokus og koncentration er nødvendige for at undgå fejl og for at holde en høj præstationsstandard gennem hele løbet.

 

  • Fysisk kondition: Selv om kartingslalom er mindre fysisk krævende end nogle andre motorsportsgrene, kræver det stadig en vis fysisk kondition for at kunne håndtere gokarten effektivt og holde ud gennem hele konkurrencen.

 

  • Strategisk tænkning: At kunne planlægge og justere sin strategi under løbet kan være nyttigt, især når det kommer til at balancere hastighed og præcision.

 

  • Mentalt overskud: Evnen til at bevare roen under pres og håndtere stress er vigtig, da fejl ofte kan føre til strafsekunder eller diskvalifikation.

 

Kartingslalom køres i dag i DASU-regi i vores skoleprojekter, ligesom det også er del af FIA Motorsport Games. Her deltog vi med to danske kørere i 2019 - og forhåbentligt også i 2024-udgaven af motorsportens svar på OL