Årets talenter 2023Dansk Automobil Sports Union uddeler hvert år et antal talentpriser til unge udøvere der på særlig vis har gjort opmærksom på sig selv og præsteret topresultater på nationalt og/eller internationalt niveau. Der uddeles talentpriser i sportsgrenene karting, rally, asfalt-bane og offroad-bane. Modtagere må højst have deltaget i konkurrence på topniveau i to på hinanden følgende sæsoner. Modtagere af talentpriser udvælges af de respektive sportsudvalg. Vinderne modtager et indgraveret fad samt kr. 5.000. Overrækkelse af priserne sker sædvanligvis i forbindelse med unionens årlige repræsentantskabsmøde, og vinderne blev i 2023 hyldet til middagen efter repræsentantskabsmødet. 

Årets talent – karting: Matteis Stigsen

Matteis er blevet valgt til årets karting talent af KU på baggrund af hans udvikling samt de resultater han har opnået i denne sæson, her kan blandt andet nævnes et dansk mesterskab i Mini60, en andenplads i den sydsvenske SKCC-serie, sejr i den sidste afdeling af det tyske mesterskab. Derudover også en række gode finale resultater i de italienske løb.

Årets talent – rally: Jacob Egholm

Jacob Egholm startede i en brugt Opel Adam, og med den kørte han først klubrally og sprint og en sæson i DM-rally grp. E. I 2023 blev det til en ny bil - en Renault Clio RC5, og en ny andenkører blev det også til i Sarah Haulrik. Efter lidt startvanskeligheder, en undervogn som skulle justeres og nogle pladedele som nok måtte skiftes, har Jacob vist stabil kørsel, lyttet til folk omkring sig, taget ved lære og det har givet fine resultater. Jacob Egholm skal vi nok se mere til fremover.

Årets talent – banesport asfalt: Silas Rytter

Silas Rytter er årets talent i banesport – asfalt. Kun 17 år gammel og første sæson i TCR, hvor konkurrencen er benhård. Især fremhæver vi løbet på Ring Djursland i juni, hvor Silas kørte imponerende stærkt og vandt over mange rutinerede kørere. Silas Rytter startede på asfalt i 2021 i DEC og kørte i 2022 i DS3 Cup.  

Årets talent – banesport offroad: Jonathan Byrdal Pedersen 

I 2023 tog Jonathan springet fra folkerace til rallycross 0-1600. Her viste han fra start, at han havde tænkt sig at blande sig i toppen med de rutinerede kørere og kommer på podiet med en særdeles flot tredjeplads. Igennem sæson 2023 er det blevet til kvalifikation til fem finaler og podie i tre af dem med bronzemedalje i DM i sin debutsæson i rallycross. Jonathan blev også kåret som årets fair fighter 2023 i sin klasse.

 

Foto fra højre: Silas Rytter, Jacob Egholm og Jonathan Byrdal Pedersen

Matteis kunne ikke være til stede ved overrækkelsen – meget typisk var han til kartingløb i Italien – og får overrakt prisen til kartingsportens egen præmiefest Karting Award 2023 den 16. december.