DASUs hæderstegn i 2023I forbindelse med DASU’s repræsentantskabsmøde blev syv hæderstegn uddelt til frivillige, som har gjort en stor indsats for sporten.

Ole Skov (stående t.v.) mod- tog DASU’s hæderstegn i guld for sin indsats gennem 15 år som formand for vejsportsud- valget. Samme udmærkelse fik Henrik Carlsen (nummer to f.v.) for sit arbejde i historisk udvalg samt som initiativtager til bl.a. Youngtimer- og TC/ GT-klasserne. Esben Aldal fra Frederikshavn-Sæby Auto Sport (nummer to f.h.) fik et hæderstegn i bronze for sit mangeårige arbejde som offi- cial på de danske offroadbaner, mens Erik Lystrup fra Rødby Go-Kart Klub (yderst t.h.) modtog DASU’s hæderstegn i sølv for det store arbejde, han har gjort i dels at få den nye kartingbane i Rødby op at stå, dels at få afviklet årets to internationale løb på banen.

Gert og Jette Nielsen fra Næstved Motor Klub Auto (siddende t.v.) modtog begge DASU’s hæderstegn i sølv for deres store frivillige arbejde på Nisseringen og i klubben, hvor de har bestridt nær- mest alle roller fra formand over løbslederassistent til festudvalgsansvarlig. Endelig modtog Henning Ottosen fra Kalundborg og Omegns Motorklub (siddende t.h.) DASU’s hæderstegn i bronze for 60 års frivilligt arbejde i den klub, han selv var med til at stifte.

Henrik Kirkegaard og Kurt Elgaard fra henholdsvis Aarhus Automobil Sport og Djurslands Motor Klub Autosport er også blevet tildelt hæderstegn i henholdsvis sølv og bronze, men kunne ikke være til stede.

Gøsta Bøie-pokalen

Siden 2010 er Gøsta Bøie-pokalen blevet uddelt til DASU-medlemmer, som har udført og stadig udfører en ekstraordinær indsats for dragracingsporten, men i år var det første gang, at hædersbevisningen ikke gik til en person, men til en klub. Det blev Motorsport Sønderjylland.

”Det er ekstra vigtigt at kigge hele vejen rundt i vores sport for at finde på ander- ledes tiltrækkende måder at lave arrangementer på, og det er lige netop hvad årets modtager har formået,” sagde Lene Jensen fra dragracingud- valget i sin motivering. ”Årets modtager har været helt tilbage til den spæde dragracing start for at blive inspireret til det, som i nutid kaldes vintage dragracing, altså dragracing for køretøjer fra primært før 1947, som afvikles på enten fast eller løst underlag.”

”Foreningen har efterhånden arrangeret disse arrangementer igennem en hel del år, og for hvert år bliver det bare større og større og trækker deltagere og publikum fra hele Europa til deres spændende Rømø Motor Festival. Foreningen arrangerer også streetracing, som de implementerer i det mangeårige og populære Danmarks Hurtigste Bil-arrangement.”

Motorsport Sønderjylland har efter repræsentantskabsmødet modtaget vandrepokalen.

Morten Didriksen og Sofie Gjede, LUG-KøbenhavnGert Nielsen-prisen til LUG-København, årets frivillig til Sofie Gjede

Klubformand Morten Dideriksen (t.v.) modtog på klubbens vegne Gert Nielsen-prisen for klubbens arbejde med at udbrede kendskabet til sporten og dens værdier.

Sofie Gjede fra klubben blev også kåret som årets official. Hun havde for blot et år siden skrevet en mail til klubben om, at hun gerne ville være frivillig, og den 21-årige DTU-studerende har fået rusket op i en mandsdomineret verden, hvor gennemsnitsalderen for klubledere er alt for høj, og hun har med sin viden om SoMe, sin ligefremme tilgang til sporten og kørere og me- kanikere den friske ressource, som enhver klub har brug for.

”Sofie ser klubben og kartingsporten udefra, og stiller alle de spørgsmål, som vi enten har glemt eller ikke tør stille os selv,” siger Morten Didriksen.