Læs i Autosport: GokartmødreKaren Drejer, Fadime Gyldendahl Falch og Lone Højgaard Petersen spiller en aktiv rolle på de danske – og internationale – kartingbaner, når deres unger kører race. Alle er de gokartmødre. Men hvordan er reaktionen, når de hører ordet gokartmor?

”Jeg tænker personligt, at det ikke kan lade sig gøre, uden at mor er der. En gokartmotor starter ikke sig selv. Der skal også sørges for mad, og måske skal der lige en pose ned omkring fødderne, når det er regnvejr, inden knægtene tager gokartskoene på,” siger Karen Drejer. ”Jeg har måske ikke det store overblik over det køretekniske, men så koncentrer jeg mig om det andet.”

Netop det med at starte en gokartmotor, har givet vores gokartmødre forskellige oplevelser.

”En OK Junior-kart kan man starte oppe på pitvognen ved at dreje baghjulet rundt. Det syntes jeg ville være cool, men jeg fik klar besked fra min søn Mikkel, Det gør en mor ikke,” siger Lone Højgaard Petersen.

Autosport satte de tre gokartmødre stævne på den nye bane i Rødby, og du kan læse deres historie i det nyeste nummer af Autosport, som i disse dage postomdeles til medlemmerne af DASU-klubberne.

Er du ikke medlem, så find din nærmeste klub her.