United Against Online AbuseKonferencen, der afholdes i FIAs hovedkvarter i Paris, vil samle internationale sportsforbund, sociale medieplatforme og politikere. Talere inkluderer FIA-præsident Mohammed Ben Sulayem, UNESCO’s Gabriela Ramos og FIFA’s Paul Murphy

For første gang nogensinde vil eksperter fra sportens verden, politik og sociale medier forenes og stå sammen mod onlinehad.

Sportsverdenen står over for en epidemi af hadtale. Atleter, frivillige og tilhængere oplever digital fjendtlighed, cybermobning og hadtale.

For at sætte gang i kampen skyder Fédération Internationale de L’Automobile (FIA) kampagnen United Against Online Abuse i gang med en konference, den første af sin art, som finder sted i deres hovedkvarter i Paris onsdag den 29. maj.

Ved at trække på eksperternes viden, atleternes og embedsmændenes personlige erfaringer og alle deltagernes samlede dedikation, vil konference uddanne og informere og opbygge et globalt samarbejde for at tackle hadtale.

Panelerne og foraene, der finder sted i løbet af dagen, tilbyder muligheder for at dele ideer og meninger, der sammen skal arbejde frem mod målet om at udrydde online hadtale.

Efter konferencen lanceres så United Against Online Abuse Education Module – et gratis program designet til at udvikle forståelsen af onlinehad i sport, den indvirkning det har og de udfordringer, sporten står overfor.

Uddannelse er nøglen til at udrydde online had

I februar blev de første fire UAOA Global Research Scholars udvalgt til at forske i at forbedre den globale forståelse af onlinehad mod atleter og frivillige og hjælpe med at drive adfærds- og lovgivningsmæssige ændringer.

I begyndelsen af året delte UAOA-kampagnen også resultaterne af undersøgelsen. Den banebrydende undersøgelse fandt, at 75% af atleterne har rapporteret trusler mod deres sikkerhed, mens over 90% er enige om, at hvis online misbrug ikke adresseres, vil det drive dem væk fra deres sportsgrene.

 

UAOA-kampagnen er et samarbejde mellem nationale regeringer, reguleringsinstitutioner og andre sportsorganisationer med det mål at opbygge en global koalition for at tackle onlinehad inden for sporten verden.

UAOA-koalitionen modtager støtte fra regeringerne i Albanien, Australien, Belgien, Frankrig, Grækenland, Malaysia, Slovenien og Spanien, samt forbund som Peace and Sport, FIM, International Esports Federation og ASETEK SimSports.

DASUs DIF-DM i e-sport, F4 Esports Danish Championship, kørte i 2024 med United Against Online Abuse-logoet på alle bilerne for at markere støtte til kampagnen.

For mere information om United Against Online Abuse-kampagnen besøg venligst www.unitedagainstonlineabuse.com