I samarbejde med promoteren for F4 DK åbner Dansk Automobil Sports Union (DASU) nu op for en ny rute for unge, ambitiøse racerkører der har sigte på en karriere indenfor bilsport.

”Vi har videreudviklet den traditionelle vej for vort nationale elitearbejde, med en ”rød tråd” fra Dansk Super Kart til banesport på internationalt niveau eller toppen af national banesport”, siger DASUs sportschef Bo Baltzer Nielsen. ”Unge udøvere, specielt de der ikke er vokset op med sporten, står ofte overfor en forvirrende verden med mange forskellige udbydere, der alle anbefaler netop deres løbsserie som vejen til toppen. Hensigten med dette initiativ er at gøre det lidt nemmere at overskue en naturlig karrierevej”.

DASUs anbefalede karrierevej i karting og banesport ser således ud: F4 Academy-vejen

Følger man den af DASU anbefalede rute er der mulighed for indplacering i DASUs Team Danmark Bruttotrup. Som indplaceret opnår man en række fordele, og hvis resultaterne er med, er der mulighed for økonomisk støtte.

” I 2019 er Frederik Vesti, Christian Rasmussen, Malthe Jakobsen og Valdemar Eriksen således indplaceret i Team Danmark sammenhæng; kørere der er vokset ud af F4 DK”, siger DASUs sportschef.

Og flere er undervejs.  Formel 4 blev indført i 2016 som en logisk afløser for Formel Ford, der har tjent dansk bilsport på formidabel vis siden 1970.

”Tiden var løbet ud for Formel Ford, og derfor var det en fantastisk mulighed for fornyelse der åbnede sig da promotoren for Formel 4 tilbød et samarbejde inden 2017. Det var den mulighed vi havde ventet og håbet på”, slutter DASUs sportschef.

I den forgangne weekend var deltagerne i F4 Academy samlet til følgende program i Sportens Hus i Aarhus:

11.00 – 13.00

  • Gennemgang af krops analyse vejning. (Gennemgang og forståelse af parametre)
  • Kost, ernæring og hydrering.
  • Kondition og styrketræning samt skadeforebyggende træning.

13.00 – 15.00

  • Gennemgang af teori i træningssalen.
  • Gennemgang af Jungle Sport træningsudstyr.

15.00 – 16.00

  • Opfølgning og afrunding.