Extreme E besøger KangerlussuaqNår den futuristiske løbsserie Extreme E i weekenden 28.-29. august 2021 afholder 3. afdeling i Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) på Grønland, så bliver det med danske frivillige på sidelinjen.

 

Det er Dansk Automobil Sports Union (DASU), der er blevet bedt om at stå for den sportslige afvikling af arrangementet i samarbejde med organisationen bag Extreme E. Dette er et ansvar, der normalt lægges på landets lokale motorsportsforbund. Men da Grønland ikke har deres eget forbund, er DASU blevet bedt om at stå for denne del.

 

DASU har derfor samlet et hold af frivillige fra Danmark, der skal stå for den sportslige og praktiske afvikling af arrangementet. De vil blive suppleret af grønlandske frivillige.

 

”Vi glæder os meget til at være en del af arrangementet, der, udover at danne rammen om en helt ny og innovativ løbsserie, sætter fokus på klimaforandringerne og viser, hvordan den teknologiske udvikling i bilindustrien er en del af løsningen på problemet,” siger Henrik Møller-Nielsen formand for DASU.

 

Extreme E er startet af manden bag Formula E, Alejandro Agag, med det formål at sætte fokus på klimaforandringerne i særligt udsatte områder af verden. Serien har valgt Kangerlussuaq for at sætte fokus på den stadigt stigende afsmeltning fra indlandsisen og gletsjerne på Grønland. Serien har som mål at efterlade et mindre carbonaftryk, end den producerer.

 

Afviklingen for de futuriske, ens elektriske racere med 550 hk består af kvalifikation, semifinaler og finale. Bilerne skal være bemandet af en mandlig og en kvindelig kører som hver skal tilbagelægge en omgang á 16 km. Teams og kørere består af en række prominente navne. Lewis Hamilton, Nico Rosberg og Carlos Sainz står som nuværende og tidligere verdensmestre begge bag teams, mens kørere som Jenson Button og Sébastien Loeb er på startlisten.

 

Læs mere om Extreme E på hjemmesiden her.

 

Fotos: Extreme E / Charly Lopez