Denne weekend blev vinderne af DASU Race Academy og DASU Offroadtalent kåret ved det årlige finalearrangement. 

 

I Idrættens Hus blev deltagerne i talentprojekterne for karting og offroadsporten testet af DASU's træner Dennis Wounlund. Herefter skulle de igennem en skriftlig prøve, inden de samlede vindere kunne findes. 

 

Malthe Jakobsen vinder af Christian Bakkerud Talentpris 2016 - her sammen med Bjørn Bakkerud.Vinder af vandrepokalen Christian Bakkerud Talentpris, der gives til den deltager fra Cadett Junior og KF Junior, der i årets løb har klaret sig bedst i den gennemgående konkurrence, den teoretiske del med spørgeskemaer, resultatet af fysiske test samt instruktørernes bedømmelse af indsatsen på banerne, blev i 2016 Malthe Jakobsen. Ud over vandrepokalen, overrakt af Christian Bakkeruds far Bjørn Bakkerud, modtager vinder også kr. 3.000.

 

Andenpladsen gik til Emil Scheef og tredjepladsen til Alexander Jensen.

 

Blandt Cadett Mini-kørerne vandt August Therbo foran Jonathan Weywadt og Victor Stage.

 

I offroad, som er et nyt projekt i DASU-regi, er dagens vinder Magnus Dall foran Rasmus Vorre og Oliver Hemmingsen. På dagen blev også uddelt en "fiduspris" til en crosskartkører og en til rallycross/folkerace-kører. Vinder i crosskart var Sofie Sørensen, mens vinder i rallycross/folkerace blev Rasmus Vorre.  

 

Det var fjerde gang, DASU Race Academy blev afviklet for deltagere i Dansk Super Karts juniorklasser. Tilmeldte i Cadett Mini, Cadett Junior og KF Junior er i 2016 blevet tilbudt et udviklingsprogram under ledelse af dygtige instruktører, med det formål at tilbyde starthjælp til nye, højne niveauet generelt og forbereder de bedste på optagelse i DASU og Team Danmarks talentprogram.

 

DASU Race Academy gennemføres med økonomisk støtte fra Team Danmark og FIA Institute Academy. Akademiet tilbyder gratis deltagelse i en række samlinger (Race Camps) samt ved de enkelte afdelinger af Dansk Super Kart. I Race Camps undervises og testes deltagerne i en række praktiske og teoretiske fag.


Deltagerne tilbydes også gratis fysisk træning ved et antal samlinger rundt omkring i landet hen over vinterhalvåret.

 

Alle deltagere i DASU Race Academy har modtaget et diplom. Deltagelse var gratis.

 

Blandt underviserne på de forskellige Camps var det faste instruktørteam med Peter Dyhr (ansv.), Dennis Wounlund og Thomas Petersen. Til finalen lørdag deltog også Bjørn Bakkerud, som nævnt herover, formand for DASU's eliteudvalg CC Hansen, DASU's repræsentant i NEZ rallycross-kommission, banedommer m.m. Jørgen Ring-Andersen samt Mikkel Mac. Der var indlæg fra Mikkel Mac om karriere, teams, støtter og mere samt om pressekommunikation fra DASU's Bo Skovfoged. 

Se flere fotos på DASU's Flickr-side her.