Vi i DASU er bekendte med, at den internationale sæson er startet, og at en række af vores medlemmer har påbegyndt sæsonen i internationalt regi.

 

En nylig artikel i en dansk avis har betydet en lang række henvendelser til sekretariatet, og derfor finder vi det nødvendigt igen at sætte fokus på de gældende restriktioner.

 

Udlandsrejser

 

Der skal ikke herske nogen form for tvivl om, at vi til enhver tid opfordrer til at myndighedernes anbefalinger og restriktioner overholdes vedrørende ud- og hjemrejse. Vi anbefaler således ikke, pga. de nuværende retningslinjer fra myndighederne, at man på nuværende tidspunkt deltager i løb i udlandet, med mindre man er indplaceret hos Team Danmark i kategorierne verdensklasse-, Elite- og bruttogruppeatleter eller deltager på højt, internationalt seniorniveau, dvs. EM og VM, jf. nedenstående undtagelser.

 

Er man i tvivl om gældende ind- og udrejseregler, så se mere på um.dk, da retningslinjer og anbefalinger kan ændre sig fra time til time. Hent gerne appen Rejseklar – læs mere her.

 

Professionel eller ej?

 

Vi har fået en række henvendelser om hvorvidt der er tale om professionel sport eller ej. Uagtet det sportslige niveau og respektive individuelle holdninger, så læner DASU sig op af DIFs definition, der sammenfattet og i forhold til coronarestriktionerne definerer professionel idræt som følgende:

 

Professionel idræt, undtaget fra forsamlingsforbuddet og restriktionerne:

 

  • Alle DIF-forbunds øverste nationale ligaer, konkurrenceniveau eller tilsvarende for seniordamer og -herrer. Fritagelsen gælder kun for DIF-anerkendte idrætsgrene
  • Alle atleter/hold, der konkurrerer på højt internationalt niveau (deltagelse ved senior EM, VM, OL eller WorldCup stævner eller tilsvarende).
  • Alle DIF forbunds seniorlandshold, damer og herrer
  • Alle atleter indplaceret hos Team Danmark i kategorierne Verdensklasse-, Elite- og bruttogruppeatleter*.
  • Atleter, som figurer på en OL/PL bruttoliste
  • De faciliteter, som benyttes, er også undtaget fra forsamlingsforbuddet før, under og efter aktiviteten.
  • Ved danske mesterskaber uden formelle kvalifikationskrav for deltagelse, anbefaler DIF, at det enkelte forbund indfører kvalifikationskrav, så kun atleter fra det absolutte øverste nationale niveau deltager. Ved tvivlsspørgsmål kontakt evt. dit forbund. 

 

Udover ovenstående er følgende rækker også omfattet af bekendtgørelsen: 1. division herre- og damefodbold, 2. division herrefodbold og 1. division herre- og damehåndbold.

 

Kilde: dif.dk

 

 

DASU henstiller til, at vi alle arbejder sammen og efterlever de retningslinjer, der er udstukket. Der skal ikke være nogen tvivl om at vi i DASU arbejder på at sikre bedst mulige vilkår, både for bredde og elite, og vi er i løbende dialog med DIF og Team Danmark.

 

 

*I denne sammenhæng er det vigtigt at skelne mellem en Team Danmark-bruttogruppeatlet og en DASU-talentbruttotrupatlet. Når man er indplaceret i vores niveau 3-bruttotrup, er man som udgangspunkt ikke Team Danmark-bruttogruppeatlet. DASU har i samråd med Team Danmark fastsat, at man først kan blive indplaceret som Team Danmark bruttogruppeatlet det år man fylder 15.