DASU er blevet hædret med den højeste udmærkelse, som det internationale bilsportsforbund FIA uddeler på klimaområdet.
Med den trestjernede miljøakkreditering kommer DASU i selskab med formel 1-hold, VM-løbsserier og store organisationer med langt større økonomiske muskler end det danske bilsportsforbund.

Ved tildelingen fremhæver det internationale bilsportsforbund FIA, at DASU viser vilje og evner til at tage initiativ til og gennemføre projekter, der er større end DASU selv.

FIA lægger blandt andet vægt på, at DASU i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund har fastlagt klare mål og strategier for bæredygtighed. FIA fremhæver også, at DASU i samarbejde med CBS i København har gennemført og arbejder videre med et projekt om at øge biodiversiteten på racerbaner.

- Det er et stort arbejde, der ligger bag at DASU nu er i selskab med racerteams og andre forbund i toppen af international motorsport. Derfor er jeg selvfølgelig både glad for og stolt over, at vi nu har opnået den højeste udmærkelse på klimaområdet, siger DASUs klimaansvarlige Jens Færgemann.

- Det er dejligt at se, at FIA lægger vægt på, at vi prøver at gå nye veje med nye partnere og ikke bare gøre, som vi plejer. Dermed understreger eksperterne fra FIA, at et brud med vanetænkning bliver helt afgørende for, om vi når de ambitiøse mål, vi har omkring klima og bæredygtighed i motorsporten.

DASU opnåede en-stjernet akkreditering i 2018 og to-stjernet akkreditering i 2020. FIA påpeger i sin udnævnelse, at DASU er den første organisation, der har gennemført alle led i vejen mod de tre stjerner.