DASU og Dansk Metal fortsætter samarbejdet. En ny aftale gælder fra og med 2022 og tre år frem, og den kommer både motorsportsfans, udøvere og ikke mindst Dansk Metal-medlemmer til gode.

 

DASU og Dansk Metal fortsætter parløbet i dansk motorsport de næste tre år. Fagforeningen og a-kassen for industri, transport, it, tele og media har været samarbejdspartner for forbundet for motorsport i Danmark, og nu er en ny, treårig aftale underskrevet.

 

DASU Metal Rally - her på BornholmAftalen betyder blandt andet, at Dansk Metals mere end 100.000 medlemmer fortsat har mulighed for at opleve motorsportsarrangementer ganske gratis. Også løbsserien Metal Rally fortsætter med at begejstre elever på erhvervsskoler landet over – disciplinen klubrally har siden 2008 været med til at fastholde unge i erhvervsfagene og skabe interesse for uddannelsesveje, inden for især autobranchen.

 

”Vi er naturligvis glade for, at Dansk Metal ønsker at fortsætte vores samarbejde, og vi ser frem til at give deres medlemmer endnu flere oplevelser inden for motorsportens verden. Det er fortsættelsen af et naturligt partnerskab mellem Dansk Metal og DASU, og vi sætter med aftalen også ambitiøse mål for motorsporten, der i endnu højere grad vil tage klima- og samfundsansvar i årene der kommer,” siger Henrik Møller Nielsen, formand i DASU.

 

Dansk Metal-aftale sætter yderligere fart på omstilling

 

DASU har allerede strategisk fokus på bæredygtighed og grøn omstilling i motorsporten, og den nye, forlængede aftale med Dansk Metal sætter yderligere fart på den front. Det er nemlig del af aftalen, at flere af arrangementerne i samarbejde med Dansk Metal i højere grad skal afvikles med køretøjer, der drives bæredygtigt. Derfor bliver erhvervsskole-arrangementer med gokart blandt andet med elektriske gokarts, ligesom der også vil blive et øget fokus på aktivering af medlemmerne gennem e-sport.

 

”Det er Dansk Metals medlemmer, der bygger den grønne omstilling, så det giver god mening, at vi også går forrest for at gøre motorsporten grønnere. Vores medlemmer får gratis adgang til motorsportsoplevelser. Og så glæder jeg mig over, at vi som fagforening kan give de unge mennesker på erhvervsskolerne en stor oplevelse. Vi kommer rundt til skolerne, og elever og lærlinge får lov til at prøve Dansk Metals rally-biler, og de får en introduktion til sikkerhed og det tekniske i at køre,” siger Dansk Metals formand Claus Jensen.

 

Samarbejdet mellem Dansk Metal og DASU omfatter ud over Metal Rally og gratis adgang for medlemmer også kåringen af prisen Årets Metal-mekaniker, samarbejde omkring talentarbejde, promovering på DASUs platforme og VIP- og personalearrangementer.

 

Om Dansk Metal

 

Dansk Metal er en fagforening for lønmodtagere, der arbejder med håndværk, teknik, mekanik og it. Dansk Metal har ca. 105.000 medlemmer. Ca. 9.100 af medlemmerne er lærlinge og elever. For at blive medlem af Dansk Metal skal man have gennemført en af de mere end 90 uddannelser, der hører under forbundets organisationsområde. Størstedelen af medlemmerne af Dansk Metal er uddannet maskinarbejdere. Mange medlemmer er også uddannet som enten automekaniker eller klejnsmed. Medlemmer af Dansk Metal arbejder inden for mange brancher - især i industrien.

 

Om DASU

Dansk Automobil Sports Union (DASU) er hovedorganisation for al organiseret bilsport i Danmark. Omkring 8.000 medlemmer er fordelt på ca. 100 klubber rundt omkring i landet.

 

Blandt DASUs aktiviteter er banesport, karting, rally, bilorientering, MRC og dragracing.

 

Som medlem af en klub under DASU har man ret til at få udstedt licens indenfor DASUs forskellige områder. Det overordnede ansvar varetages af en folkevalgt bestyrelse på syv medlemmer.

 

Dansk Automobil Sports Union er tilsluttet Danmarks Idrætsforbund (DIF), den internationale motorsportsorganisation, FIA, det internationale kartingforbund, CIK og det europæiske forbund for radiostyrede biler, EFRA.