Ved DASUs årlige repræsentantskabsmøde er der uddelt en række hædersbevisninger, herunder hæderstegn samt priser til årets talenter - se dem her.

 

DASU hæderstegn guld – Lene Jørgensen, ASKH 

 

Lene har om nogen viet sit liv til motorsporten både i ind- og udland. 

Helt fra barnsben var hun med sine aktive forældre på Roskilde Ring, hvor hun kom helt tæt på motorsporten. 

Lene har været aktiv inden for kartingsporten og siden rallysporten. Var der brug for hjælp inden for andre grene af motorsport, er hun klar. 

 

Lene er altid meget hjælpsom og man bliver altid mødt med et smil. Hun har ivrigt og dedikeret være løbsleder for en lang række store rallies, og har organisatorisk været aktiv i flere klubber – senest ASKH. Hun har været med i både rallyudvalget og sikkerhedsudvalget, og har været med til at uddanne både officials og kørere/andenkørere i gennem en årrække. Tillige har hun tidligere i sin egen rallykarriere deltaget som andenkører på højt plan og vundet mange medaljer. 

 

En stærk og uundværlig klubånd og altid positiv tilgang til opgaverne, er det sporten har brug som forbilleder. Lene fortjener stor respekt og anerkendelse for det hun har gjort for dansk motorsport og er derfor en oplagt kandidat til at modtage en hæderspris. 

 

DASU hæderstegn sølv – Niels Holst, SOMS 

 

Begrundelse: Niels har over 2 perioder siddet i klubbens bestyrelse, samlet gennem 34 år, her af de sidste mere end 25 år som kasserer.  

Han har altid været garant for høj kvalitet i det arbejde der bliver leveret hvad enten det er som kasserer eller som det har været en del gange de sidste år, som rally løbsleder. Såle- des har han alene i 2022 været løbsleder for både klubbens Rallytest som for den afdeling af Yokohama Cup, klubben arrangerede sammen med Lemvig OMS.  

Også når SOMS er arrangører af mesterskabsløb i bilorientering, er Niels altid med i ar- bejdet i løbsledelsen. De sidste mange år som ansvarlig for beregningen. En opgave, der er stor afhængighed af, når der skal beregnes resultater efter et o-løb. Det er ligeledes Niels der er webmaster på hjemmesiden, når vi har løb i klubben.  

Det er kendetegnende for Niels, at han gør ikke noget halvt, det hvad enten der skal laves en sikkerhedsplan til et rally eller der skal styr på beregningen til et o-løb. Vi indstiller der- for Niels for sin mangeårige og store indsats for SOMS og for motorsporten.  

 

DASU hæderstegn sølv – Edvard Madsen, GGK 

 

Edvard Madsen har været et stort aktiv i kartingsporten  gennem en menneskealder. 

 

Han har ydet et stort arbejde for Grindsted Gokart klub som formand og senere som formand for Gokart Klubbens venner (støtteforening) 

Edvard  har igennem en årrække været formand i kartingudvalget og også her har han ydet en ekstraordinær arbejdsindsats. 

 

Edvard Madsen forsatte herefter sit dommerhverv  og har været den gennemgående dommer i Dansk Super Kart de sidste mange år. Edvard Madsen er altid rolig og taler pænt til deltagere og officials. 

 

Desværre har han valgt at stoppe sit virke i år, så derfor vil kartingudvalget gerne hædre ham og indstiller ham til DASUs hæderstegn i sølv. 

 

DASU hæderstegn bronze – Lone Baand Kristensen, FSAS 

 

Lone Kristensen er indstillet til hæderstegn i bronze. Lone er vellidt blandt alle officials og er altid glad og smilende. Hun snakker pænt til alle og møder altid med et smil. Lone forstår at tage hånd om hver enkelt i klubben samt udenfor. Lone er en kæmpe gevinst for Frederikshavn Sæby Auto Sport, fordi hun skaffer officials til alle løb, og hun er der altid for klubben, når det brænder på. Lone bærer en stor del af ansvaret for at vores officials kommer igen og vil hjælpe.  

 

Lone har, udover at have ansvar for de frivillige i FSAS, også stået i spidsen for klubaftener, hvor der er blevet spillet banko i et kæmpe bankospil med 500 deltagere. Typisk Lone, så fandt hun til Motorsportsfestivalen 2022 på noget nyt; sponsorgaver til vores officials - ca. 100 frivillige hjælper til hver dag. Lone samlede over 300 sponsorgaver ind.  

Lone er helt sikkert med til at gøre det fedt at være frivillig i Frederikshavn Sæby Auto Sport.  

Derfor er Lone Baand Kristensen indstillet til DASUs hæderstegn i bronze. 

 

DASU hæderstegn bronze - Torben Bondesen, AAS  

 

Som søn af en af klubbens tidligere formænd, Harry Bondesen, blev Torben Bondesen allerede som tiårig dreng slæbt med på FDM Jyllandsringen. Men mødet med racerbilerne i 1969 fængede hans interesse, og i 1972 indgik han første gang i det team, der opstillede skiltene på startgridden, så deltagerne vidste, hvor de skulle holde. Dengang skete det under kyndig ledelse af Jørgen Peter Nysum, og i 1989 overtog Torben Bondesen det samlede ansvar for startstedet – et ansvar, han har haft lige siden. 

 

Det er ikke kun på racerbanen ved Silkeborg, at Torben Bondesen har været aktiv på startlinjen. Det var han også under de første sæsoner på Padborg Park, ligesom han ved Copenhagen Historic Grand Prix og Classic Race Aarhus har haft samme rolle. Og selv om løbene nu om dage startes med lys, ved Torben Bondesen godt, hvordan tingene skal gøres, når teknikken svigter. Da det skete ved Danish Masters Racing Festival sidste år, hvor Dannebrog blev fundet frem og løbet startet med flag.  

Udover de hjemlige baner har Torben Bondesen også fungeret som official ved 24-timersløbet på Le Mans og under Arctic X Prix ved Kangerlussuaq på Grønland. 

Torben har netop afsluttet sin 50. sæson som officials. Og går nu over til at være reserve, når der er akut brug for hjælp. 

 

Derfor modtaget Torben Bondesen DASUs hæderstegn i bronze. 

  

Gøsta Bøies Mindepokal – Morten Nørgaard, DCD 

 

Morten Nørgaard er en gudsbenådet skribent og forstår at sætte sig ind i sporten og de personer, han portrætterer så flittigt i DASUs medlemsmagasin Autosport.  

Det er et virkelig stort løft for vores sportsgren at han bruger tid og energi på at skrive virkelig gode og fængende artikler. 
Samtidig har Morten også været et aktiv i sporten via dragracing-teamet HL Dragracing igennem snart otte år, hvor han flittigt har skruet hver eneste tirsdag aften året rundt. I dag er Morten teamchef hvor han styret slaget både med den store dragracer og teamets yngste medlem i juniordragsteren. 

 

Morten er også en virkelig god og venlig kammerat, og man ser ofte Morten efter dagens race på sin vej rundt i pitten for at tale og hygge med alle andre deltagere.  

Morten er så meget for vores sport, hvorfor vi i år har peget på ham som årets modtager – helt i Gøstas ånd.  

  

Årets frivillig – Vivi Byrnel, GMK 

 

Vivi Byrnel er blevet indstillet med den motivering, at hun altid er klar og hjælper med opgaver som official m.m. inden for både rallysporten og SONAX DASU Classic-løb igennem hele sæsonen. 

 

Årets talenter 

 

Årets talent karting 2022 – Mikkel Gaarde Pedersen – MSS

 

Mikkel er blevet valgt til årets kartingtalent af KU på baggrund af resultaterne uden for Danmark, da han i 2022 udelukkende har deltaget i udenlandske løb, blandt andet i de belgiske (BNL), tyske samt ”Euro Trophy” Rotax-serier. Det var kun sort uheld der gjorde, at Mikkel ikke vandt både BNL og tysk mesterskab, men måtte ”nøjes” med andenpladsen i begge serier. Det gav dog alligevel en billet til Rotax Grand Finals, som skal køres den kommende weekend på Portimao-banen i Portugal. Mikkel blev også udtaget til FIA Motorsport Games af DASU og hentede den eneste danske medalje hjem i form af en bronzemedalje. 

Mikkel har i 2022 også debuteret i Formel 4 DM på FDM Jyllandsringen i slutningen af 2022, og han forventer at deltage i den danske F4-serie i 2023.​ 

 

Årets talent rally 2022 – Lasse Karlshøj –  ASKH

 

Rallyudvalget indstiller Lasse Karlshøj til årets rallytalent. 

Lasse har deltaget i hele Dansk Super Rally i Klasse RC5 med stor succes i en Opel Adam, som er motorsvag i forhold til fabriksbilerne i denne klasse og tog tredjepladsen i klassen. Karlshøj har deltaget i mange rally special med flotte resultater og blev nr. 2 i RC5-klassen til DM Rallyshow Aalborg 2022 under DM-ugen. 

Lasse er 21 år gammel og startede med rally i 2021 og har kørt stort set alle de løb der var muligt at køre i 2022 inklusive store rallys i udlandet – med gode resultater. 

  

Lasse er en kommende topkører i rally, hvis han fortsætter på samme måde fremadrettet! 

 

Årets talent, asfaltbanesport – Simon Birch Kristensen – MKK  

 

I 2020 kørte Simon sin første sæson i 1600 Challenge og sluttede sæsonen med 9 podie placeringer i 15 heat og andenpladsen i mesterskabet i et felt af meget rutinerede kørere. 

 

I sæsonen 2021 var Simon fuldstændig urørlig i SuperCup, med 13 sejre i 15 heat og den dårligste placering var en andenplads. Simon vandt mesterskabet, på trods af at han ikke deltog i den første weekend. 

Simon har på trods af sin unge alder en meget professionel og realistisk tilgang til motorsporten, planen fra start har været at følge dansk banesports rangstige ved at starte i 1600 Challenge og efter succesen rykkede han videre op i SuperCup. 

 

Simon har fuldt fortjent prisen som årets talent på asfalt som den første standardvognskører siden 2014 og som en blåstempling af rangstigen i dansk asfaltbanesport.  

 

Årets talent, offroadbanesport – Laurits Jensen - FSAS 

 

Laurits Jensen har med sin stabile, og taktisk kloge kørsel i rallycross 0-1600 klassen opnået at tage titlen som danmarksmester i sin første hele sæson i rallycross. Den unge nordjyde har trods udfordringer med bilen formået at fastholde modet og skabt flotte resultater gennem hele sæsonen. Udover DM-titlen blev han af sine konkurrenter udnævnt til årets ”fair-fighter”. Banesportsudvalget indstiller på den baggrund Laurits Jensen til årets offroad talent i banesporten