Siden sidst

Dansk jubel i Texas


Femte afdeling af World Endurance Championship (WEC) på Circuit Of The Americas (COTA) i Texas blev en ny jubelfest for dansk bilsport.

I klassen GTE Pro sejrede DaneTrain Marco Sørensen/Nicki Thiim i deres Aston Martin for tredje gang i sæsonen, og udbyggede dermed deres føring i den samlede stilling til hele 26 points. På andenpladsen i løbet kom Michael Christensen og hans makker Kevin Estre (Porsche), og rykkede i den samlede stilling frem til tredjepladsen.

Jan Magnussen og Mike Rockenfeller kom i mål på syvendepladsen i danskerens debut i den nye Corvette.


Både DaneTrain og Michael Christensen har tidligere fejret triumfer i klassen GT Pro. Sidstnævnte er regerende Verdensmester, og Marco og Nicki vandt mesterskabet i 2016.
Som om det ikke var nok erobrede Nicklas Nielsen og holdkammeraterne Collard/Perrodo føringen i klassen GT Am for Ferrari. Her er føringen dog blot 2 points. Endelig kom High Class Racing med Anders Fjordbach i mål som nr. ni i LMP2.
Der resterer 3 afdelinger af WEC; næste løb køres 20 marts i Sebring, Florida.

Se den samlede stilling på www.fiawec.com   

 

Andenplads til Mikkel Jensen

På Buriram-banen i Thailand var Mikkel Jensen indkaldt for at hjælpe Ferrari med at vinde GT-mesterskabet i Asian Le Mans Series. Danskeren kom i mål på andenpladsen med sit japanske team og medvirkede dermed i høj grad til at det fornemme italienske mærke sluttede på de to første pladser.

 

Michael Christensen Årets Bilsportskører 2019

Michael Christensen blev ved Dansk Motorsport Award 22. februar i København for tredje gang kåret til Årets Bilsportskører af Dansk Automobil Sports Union. Hovedpersonen selv kunne ikke være til stede da han var på arbejde i Texas (se ovenfor)!
En række andre bilsportskørere blev ligeledes hyldet, se mere på dasu.dk her.

 

Danske finalepladser i WSK


På South Garda-banen i Lonato kørtes i weekenden anden afdeling af løbsserien WSK Super Master Series med deltagelse af en håndfuld unge danske kartingkørere.
Bedst gik det for Noah Degnbol og Mickey Magnussen, der begge nåede finalerne i hhv. OK og OK Junior.

Det sker

Formel 1 tester videre


De første tre testdage i den nye Formel 1-sæson er gennemført på Circuit de Barcelona-Catalunya i Spanien. I indeværende uge testes yderligere tre dage (26.-28. februar) på samme bane. Kevin Magnussen er selvfølgelig med for Haas.

Første Grand Prix køres i Melbourne, Australien 15. marts.

 

Traditionsløb i Italien


Kartingsæsonen er allerede i fuld sving, og næste weekend afvikles en af de helt store klassikere. Trofeo Andrea Margutti afvikles for 31. gang, og også dette løb køres på South Garda-banen i Norditalien.
Løbet har traditionelt stor dansk deltagelse, og årets udgave er ingen undtagelse; omkring et dusin unge danskere er tilmeldt.
Følg med på www.trofeomargutti.com/

 

Foto: Drew Gibson