Podie til Michael Christensen


Kraftig regn prægede begivenhederne i sjette afdeling af VM for langdistanceløb i en grad så løbet blev afblæst ca. 1 time før tid. Fire danskere var til start på Fuji International Speedway i Japan, og bedst gik det for Porsche fabrikskører Michael Christensen og holdkammerat Kevin Estre, der sluttede på tredjepladsen i GT Pro. I samme klasse kom Marco Sørensen/Nicki Thiim i mål som nr. syv, mens David Heinemeier Hansson og holdkammerater fra Rebellion måtte udgå af LMP 2. Løbet blev kørt 15. oktober.

 

Svært i USA for Kevin


Det amerikanske Grand Prix blev ingen succes for hverken Kevin Magnussen eller Haas F1. Danskeren kom i mål som nr. 16.
Allerede den kommende weekend er Kevin og kolleger fra Formel 1 i aktion igen; denne gang gælder det Mexicos Grand Prix.
Læs mere på formula1.com

 

Dansk succes i Formel 4

 

Der var flere danske Formel 4 kørere i aktion den forgangne weekend. I sidste afdeling af NEZ Formula 4 Championship hentede Christian Lundgaard en sejr og en andenplads i hollandske Assen (Christian havde allerede vundet mesterskabet inden løbet).
Forrige uge deltog danskeren i femte afdeling af det spanske Formel 4 mesterskab, og tog sæsonens femte sejr i dette mesterskab. Totalt har østjyden nu vundet 15 Formel 4-løb i sin debutsæson.
På Paul Ricard i Frankrig hentede Noah Watt en fin tredjeplads i juniorklassen i sidste runde af det franske Formel 4-mesterskab.
I optakten til USA's Grand Prix på COTA var to danskere til start. Frederik Vesti fik to top-10 placeringer i sin gæstevisit til det amerikanske F4-meserskab, mens USA-baserede Benjamin Pedersen sejrede i det ene løb og blev nummer to i det andet.

Sidste runde af European Le Mans

 

Sjette og sidste afdeling af den europæiske Le Mans Series blev kørt på Portimao-banen i Portugal sidste weekend.
Nicki Thiim og holdkammerater hos TF Aston Martin blev slået med sølle fire points i GT-klassen, og måtte tage til takke med andenpladsen i mesterskabet. I LMP 2 sluttede Anders Fjordbach/Dennis Andersen på en samlet sjetteplads for High Class Racing, mens Mikkel Jensen og AT Racing ligeledes blev nr. seks i LMP3, mens Morten Dons og RLR MSport blev nr. 11.

 

Jacob Madsen og Line Lykke Jensen vandt og tabte

 

På trods af en ny overbevisende indsats i sidste runde af ADAC Opel Rallye Cup af makkerparret Jacob Madsen/Line Lykke Jensen sluttede mesterskabet med en nedtur. Holdet sluttede på andenpladsen samlet, men Opel valgte at udtage det vindende svenske hold til deres Junior EM-team i 2018. Det skal med at Jacob & Line ikke deltog i to af seriens afdelinger, men alligevel var mesterskabets mest vindende hold med fem sejre i otte løb.
Se mere på adac-motorsport.de/adac-opel-rallye-cup/de/

 

Malthe på podiet i DKM


Den danske mester Malthe Jakobsen leverede en flot indsats i sidste afdeling af juniormesterskabet i OK Junior i Deutsche Kart Meisterschaft. I de to finaler placerede Malthe sig på hhv. tredje og fjerdepladsen. Også Sebastian Gravlund og William Wolf nåede finalerne.
I seniorklassen OK nåede Carl-Anton Gerner, Mikkel Hansen, Mads E. Hansen og Nicklas Nielsen ligeledes finalerne.

Det sker

 

Kevin og co. i Mexico

 
Foruden Formel 1 i Mexico er den kommende weekend også scenen for sidste afdeling af International GT Open, der køres i Barcelona. Mikkel Mac og holdkammerat Miguel Ramos kan stadig nå at slutte i top-3 for Ferrari.

I opvarmningsprogrammet til det Mexicanske Grand Prix køres de to sidste afdelinger af Porsche Super Cup. Mikkel O. Pedersen er med, og de to løb kan følges på Eurosport.

F1-løbet starter kl. 20 dansk tid på TV3+.

 

Lundgaard i spansk F4 - danskere tester FR 2.0


Christian Lundgaard
deltager den kommende weekend i næstsidste runde af det spanske Formel 4 mesterskab, der køres på banen i Nogaro (F).

Tirsdag den 31. oktober køres den årlige rookietest i Renault 2.0, forud for Euro Cup 2018. Tre unge danskere deltager. Som præmie for anden- og tredjepladserne i DIF-DM for Formel 4 får Frederik Vesti og Christian Rasmussen hver en test for hollandske Van Amersfoort. 
Christian Lundgaard tester for sit hollandske team MP Motorsport.

 

Trofeo Delle Industria


Det traditionsrige efterårsløb Trofeo Delle Industria køres den kommende weekend på banen i Lonato, Italien. Syv danskere er på startlisten.

 

Kommende DASU-arrangementer

Sportsgren | Løbsnavn | Sted | Dato | Klub

MRC | DM 6 | Modelbilklubben SOS | 28-29/10 | Modelbilklubben SOS
Klubrally | Djurs Rally | Mørke | 28/10 | RAS
Karting | Grand Prix Vojens | Vojens Karting Center | 28-29/10 | VKK
Karting | Klubmesterskab | Korsør Kart Bane | 28/10 | KKK
Klubrally | Odsherred Bilcenter Løbet | Svinninge | 29/10 | HAMO

 

Foto: Michael Christensen undervejs mod podieplacering på Fuji Speedway. (Porsche AG) 

ELITENYT er Dansk Automobil Sports Unions (DASU) elektroniske informationsbrev, der med regelmæssige mellemrum vil orientere om aktiviteter i forbindelse med unionens talentudviklingsarbejde. Omtalen gælder nuværende indplacerede i projekter eller bruttotrup, aktive der tidligere har været indplaceret samt særligt opsigtsvækkende resultater.

GENERELT                                                         

Sammen med Team Danmark har DASU opbygget et effektivt program for talentudvikling indenfor karting, formel, rally og rallycross. Programmet omfatter undervisning i idrætspsykologi, fysisk træning, køreteknik, ernæringslære, antidoping etc. Målgruppen er talenter i aldersgruppen 15 – 20 år. Underviserne er alle eksperter indenfor hver deres felter.

Talentudviklingsarbejdet ledes af DASUs Eliteudvalg. Medlemmer er adv. Carl Chr. Hansen (fmd), Hans Bruun, Harry Laursen, Jens Winther Jnr. og Jan Magnussen (aktivrepræsentant).

For den daglige drift står Sportschef Bo Baltzer Nielsen.

Talentarbejdet støttes af Team Danmark, Dansk Metal, Formula Automobile og Rapido Travel.

 

Nyhedsbrevet udsendes løbende. Såfremt man ønsker at blive slettet af mailinglisten, bedes man give besked til dasu@dasu.dk.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til DASU, Bo Baltzer Nielsen, tlf. 43262889/28263701. E-mail bbn@dasu.dk.