Det sker
Den kommende weekend er sommerpausen på den internationale banekalender for alvor forbi. Der er fuldt tryk på alle kedler, og masser af danskere er i aktion.


WEC og ELMS på Silverstone


Michael Christensen tager søndag hul på sit og Kévin Estres titelforsvar i LMGTE Pro, når første afdeling af World Endurance Championship (WEC), sæson 2019-20, afvikles på Silverstone i England. Michael får følgeskab af fem andre danskere; det højeste antal nogensinde til en WEC-afdeling. Foruden Michael er det ”DaneTrain” Marco Sørensen/Nicki Thiim, ligeledes i LMGTE Pro, David Heinemeier Hansson (LMGTE Am), samt debutanterne Nicklas Nielsen (LMGTE Am) og Anders Fjordbach i LMP2. Sidstnævnte stiller til start i det danske High Class Racing under ledelse af teamchef Peter Utoft.

Løbet køres over 4 timer, og kan bl.a. følges i uddrag på Eurosport og TV2 sport.

Læs mere på fiawec.com

Som optakt til VM-løbet køres lørdag en afdeling af European Le Mans Series (ELMS) på samme bane, med deltagelse af Anders Fjordbach/Dennis Andersen (LMP2), Mikkel Jensen, Christian Olsen og Martin Vedel (LMP3), samt Nicklas Nielsen og Michelle Gatting (GT). Fjordbach og Nielsen kører begge løb. Se mere på europeanlemansseries.com.


Formel 1 på Spa-Francorchamps


Anden halvdel af Formel 1-sæsonen skydes i gang på klassiske Spa-Francorchamps i Belgien den kommende weekend, og Kevin Magnussen er med for Haas F1 Team. Løbet er næstsidste europæiske Grand Prix i 2019, og traditionelt er der masser af danske tilskuere til løbet. Dog næppe så mange som de hollandske fans, der ventes at invadere banen i stort tal.
Se mere på formula1.com.


Også Christian Lundgaard og FIA Formula 3 Championship er med i Ardennerne, og Christian skal forsøge at følge op på sin meriterende sejr i sidste runde på Hungaroring.
Tredje dansker på programmet er Mikkel O. Petersen i Porsche Super Cup.

Læs mere på fiaformula3.com og racecam.de


Viasats kanaler samt Eurosport sender som sædvanligt live fra begivenhederne.


Vesti i mesterskabskamp


Efter en længere sommerpause skal også Frederik Vesti i aktion den kommende weekend i løbsserien FIA Regional F3 Championship, hvor anden halvdel skydes i gang på Imola-banen i Italien. Frederik havde en blændende forårssæson, hvor han bl.a. vandt fem af de sidste seks løb og har en klar mesterskabsføring.
Løbene i Italien livestreames på f3regional.com


Rasmussen i Oregon


Også en anden af DASUs store formeltalenter skal i aktion den kommende weekend. Christian Rasmussen blev inden sommerpausen ”man of the moment” i USF2000 Championship, med to sejre i de sidste to afdelinger. 
Den kommende weekend køres der to løb på Portland International Raceway i staten Oregon.
Følg med på usf2000.com

 

Siden sidst


Christina i godt selskab


Fjerde og næstsidste afdeling afdet verdensomspændende GT3-mesterskab Intercontinental GT Challenge på Suzuka-banen i Japan blev en succes for Christina Nielsen, der sammen med sine holdkammerater hos Strakka Racing (Mercedes) vandt Pro/Am klassen. 
Derimod udgik både Dennis Lind og Mikkel Jensen allerede tidligt i løbet.


Podie i Virginia


På Virginia International Raceway (VIR) lykkedes det Jan Magnussen og Antonio García at køre sig til en podieplads i deres Corvette. Det blev til en tredjeplads, og duoen er herefter også på en samlet tredjeplads i IMSA WeatherTech Sportscar Championship for GTLM.  


RallyX Nordic i FinlandEfterfemte runde af RallyX Nordic er Ulrik Linnemann fortsat på en samlet fjerdeplads. I rundens løb, der blev kørt på Kuovala–banen i Finland, lykkedes det dog ikke danskeren at komme i finalen.  


Danskere i i Rallye Deutschland


Jeannette Kvick og hendes tyske holdkammerat Norman Kreuter kom i mål på en tredjeplads i klassen R3 (P34 totalt) i årets udgave af Rallye Deutschland.
Et knækket baghjulsophæng på SS5 blev det ærgerlige resultat for det danske Opel Adam-hold Lasse Sørensen/Karsten IsaksenKristian Poulsen og Ole Frederiksen udgik tidligt i løbet.


Karting-DM i Roskilde


Over 100 deltagere og strålende sommervejr medvirkede til at gøre årets DM i karting, afviklet på Roskilde Racing Center, til en særdeles god reklame for kartingsporten.

Efterfølgende kunne følgende kåres til mestre:

Romeo Haag (Cadett Mini), Tobias Clausen (Cadett Junior), Emil Tanggaard (OK junior), Mikkel Højgaard Petersen (OK) og Lasse Karlshøj (KZ2)


Se eller gense løbene på Zibrasport.   


Malthes weekend


Sjette afdeling af DIF-DM for Formel 4 på Padborg park blev en triumf for Malthe Jakobsen, der vandt alle tre heats.

 

DASU-arrangementer denne uge

 

Torsdagsrally

 

29/8

MSS

DM Crosskart, åbent løb folkerace

Søholmbanen

30-31/8

KAC

DRMC 7

Vojens Karting Center

31/8-1/9

VKK

LUG Racet

Københavns Gokart Bane

31/8-1/9

L.U.G.

Suzuki Rally Sorø/Autoplus Dansk Super Rally

Slagelse

31/8

SAS

Historisk weekend

Ring Djursland

31/8-1/9

SMOK

Hinge Auto Løbet

Randers

1/9

RAS

Stevnsprøver 19. SM

Stevns

1/9

SMK

GP7. klubmesterskab

GoKarting, Brøndby

1/9

BGK

       

 

Foto: Christina Nielsen Racing