Det sker

Så skal årets DM-vindere kåres!


Årets Danmarksmesterskab (DM) i karting står for døren, og der er lagt op til et brag af en weekend i kartingsportens navn. Det sker på Midtjysk Karting Klubs bane ved Ikast.
DM køres som tidligere over én weekend i fem klasser. Der dystes om DASU-mesterskaberne i Cadett Mini, Cadett Junior og OK Junior for de yngste kørere, mens der er Danmarks Idrætsforbunds officielle mesterskaber på spil i OK og KZ2-klasserne.


Der er nu over 100 tilmeldte kørere fordelt på de fem klasser efter tilmeldingsfristen er udløbet. Løbene streames live på www.zibrasport.dk og www.bmf1.dk

Læs mere på www.dansksuperkart.dk

 

Årets største offroadløb i Nysum

 

Det bliver et brag af en weekend på Nysumbanen, når der lørdag og søndag køres NEZ Rallycross-mesterskab samt den nordiske serie RallyX Nordic.

Lørdag køres 2WD-klasser i NEZ-mesterskabet med masser af danske navne på startlisten – og også blandt favoritterne.

Søndag afvikles fjerde afdeling af RallyX Nordic med Supercar Lites, SuperTouring og Supercars. Sidstnævnte er de absolut mest heftige rallycrossbiler, og her stiller Ulrik Linnemann og Dennis Rømer til start. i SuperTouring-klassen er EM-køreren Tobias Daarbak med til at forsvare de danske farver.

 

Læs mere og køb billetter her.

 

RallyX Nordic og løbene fra Nysum kan senere ses her.

 

Le Mans-vinder i Utah

Den danske Le Mans-vinder Michael Christensen tager direkte fra Copenhagen Historic Grand Prix, hvor han demonstrerede vinderbilen ”Pink Pig”, til Toeele-banen i Utah for niende runde af Pirelli World Challenge. Michael er inden løbet på tredjepladsen for Alegra Racing.

 

Siden sidst

Christina Nielsen vinder på Elkhart Lake


Efter mange besværligheder hidtil i sæsonen vendte alt til det bedre for Christina Nielsen og holdkammerat Patrick Long i søndagens afdeling af Weather Tech Sportscar Championship på legendariske Elkhart Lake i Wisconsin. Porsche-holdet vandt klassen GTD.
I GT LM kom Jan Magnussen og Antonio Garcia i mål på tredjepladsen for Corvette Racing, og er samlet placeret som runner-up til det førende Ford-team, kun fire points efter.

 

Kevin nr. otte


Formel 1-feltet er i august på en velfortjent sommerferie. Efter en hæsblæsende afslutning på første halvdel af sæsonen, der inkluderede fem løb på seks uger, indtager Kevin Magnussen en fremragende ottendeplads for Haas F1 i den samlede stilling.

 

Husk, du kan høre vores analyser af sommerens Formel 1-løb i podcasten Det ternede flag. Lyt med her.

 

Succes til formeltalenter


DASUs ”Young Guns” fortsætter med at imponere i de internationale junior formelklasser. Christian Lundgaard sejrede på Spa-Francorchamps i Formel Renault 2.0, og hentede også en podieplads på Red Bull Ring, der giver en samlet andenplads i mesterskabet.

Frederik Vesti har triumferet i løb på både Hockenheim (i forbindelse med Tysklands Grand Prix) og senest Nürburgring i ADAC Formel 4, og indtager en samlet fjerdeplads.

I US Formula 4 Championship er Christian Rasmussen og Benjamin Pederseninden Keystone Speedfest Pittsburg på hhv. anden- og tredjepladsen, og endelig er Nicolai Kjærgaard samlet nummer to i British Formula 3 Championship. Sidstnævnte scorede sæsonens tredje sejr i weekendens afdeling på Brands Hatch.

 

Pole til Sylvest

Nicolai Sylvest præsterede et af karrierens hidtil bedste resultater da han på Nürburgring formåede at køre sin Zakspeed Mercedes GT3 på pole position til weekendens afdeling af ADAC GT Master. Nicolai afleverede efterfølgende bilen på førstepladsen efter sit stint til sin medkører i det obligatoriske pitstop, men denne faldt desværre tilbage. Også Mikkel Jensen havde uheld for Schnitzer BMW.

 

Podieplads til Nicklas Nielsen


I tredje afdeling af EM i karting besatte Nicklas Nielsen tredjepladsen i finalen for OK. I OK Junior nåede Konrad Laursen, Sebastian Øgaard og Sebastian Gravlund alle finalen.
Nicklas fører stadig i kampen om Ferrari Challenge Europe efter sejre i Brno i sommerperioden.

 

Sejre til Dennis Lind

Efter en klassesejr forrige weekend på Spa-Francorchamps i Trofeo Lamborghini Europe tog Dennis Lind til CHGP og vandt søndag finaleheatet i DTC-løbet.

Foto: Johnny Loix