Det sker i juli

Her følger en oversigt over udvalgte internationale løb med dansk deltagelse i resten af feriemåneden juli.

Kevin Magnussen atter i aktion

Efter tre udmarvende weekends med tre Grand Prix i træk venter en enkelt uges fri, inden det 20 – 22. juli atter går løs for Kevin Magnussen og resten af Formel 1. Denne weekend er klassiske Hockenheim i Tyskland atter tilbage på kalenderen for det tyske Grand Prix, og ugen efter gælder det Hungaroring og Ungarns Grand Prix. Kevin er inden de to løb på en samlet niendeplads i kampen om VM.

Se også formula1.com

Også Mikkel O Pedersen er til start begge weekender i Porsche Super Cup.

 

Racing for Denmark-talenter i aktion

I forbindelse med forprogrammet til Tysklands Grand Prix er ADAC Formel 4 på programmet. Dermed får Frederik Vesti chancen for at vise sig frem foran F1-cheferne.
Samme weekend (20 – 22. juli) er Christian Lundgaard i aktion i Formel Renault Euroseries. Det sker på Red Bull Ring i Østrig.
På samme bane afvikles også en afdeling af European Le Mans Series, med deltagelse af High Class Racing i LMP2 med Anders Fjordbach/Dennis Andersen samt Mikkel Jensen og Christian Olsen i LMP3.  

 

Danskere i Connecticut

På Lime Rock-banen i Connecticut er Jan Magnussen, Christina Nielsen og David Heinemeier Hansson atter til start for deres respektive teams i GT-klasserne i IMSA Weather Tech Sportscar Championship. Det sker 21. juli.
Følg med på imsa.com

 

Britisk mesterskab i Belgien


Samme weekend lægger Spa-Francorchamps i Belgien asfalt til en afdeling af det britiske Formel 3 mesterskab. Nicolai Kjærgaard indtager inden løbet andenpladsen i det prestigefyldte mesterskab.
Også det engelske GT-mesterskab er på banen i Ardennerne. Her stiller Marco Sørensen, Nicki Thiim, Jan Jønck og Patrik Matthiesen til start.
På samme berømte bane er det ugen efter Christian Lundgaard og Renault 2.0 Euroseries der kommer på besøg.

 

Nicklas i Tjekkiet

20.-22. juli aflægger løbsserien Ferrari Challenge besøg på Brno-banen i Tjekkiet. Nicklas Nielsen fører Pro-klassen for Formula Racing inden runden.

 

Lind igen i Japan

 

Efter løbssejr og mesterskabsføring på Suzuka-banen i Japan er Dennis Lind og makker Martin Kodric i næste afdeling af BlancPain GT3 Asia-løbsserien atter til start for det japanske Lamborghini-team FFF Racing. Det sker på Fuji Speedway, ligeledes i Japan.

 

Dansk Formel 4 i Norge

 

Deltagerne i DM for Formel 4 og Formel 5 skal den kommende weekend en tur nordpå, nærmere betegnet Rudskogen-banen ved Oslo.
Inden runden er Casper T. Hansen i spidsen for Formel 4, mens Martin Harritz fører Formel 5.
Også DTC kører en afdeling i det Norske. Her fører Kasper H. Jensen mesterskabet.

 

Siden sidst

 

For tredje løb i træk scorede Kevin Magnussen point til VM, da det britiske Formel 1 Grand Prix blev kørt på Silverstone den forgangne weekend. Kevin fik beskadiget sin racer i starten, men formåede alligevel at komme i mål på niendepladsen. Løbet blev vundet af Sebastian Vettel i Ferrari. Tyskeren fører også i den samlede stilling.

 

På trods af en resultatmæssig skidt weekend indtager Mikkel Mac stadig førstepladsen i løbsserien International GT Open for Ferrari. Danskeren var atter i team med GT-verdensmester Alessandro Pier Guidi, og holdet besatte femtepladsen i rundens første løb, mens det ikke blev til point i det andet. Der resterer tre runder.

 

Jan Magnussen og Antonio Garcia sluttede på andenpladsen i GT LM for Corvette i søndagens mesterskabsafdeling i Canada. Samlet er duoen nu rykket frem til andenpladsen i mesterskabet, blot 6 points efter de førende. I GT D sluttede David Heinemeier Hanssonog Christina Nielsen som hhv. nr. 7 og 9.

 

Foto: Richard Prince