Det sker


Kevin i Canada


Efter to løb i Europa er Formel 1-feltet atter oversøisk. Den kommende weekend gælder det Canadas Grand Prix i Montreal, og Kevin Magnussen og Romain Grojean kan se frem til sæsonens første store opgradering af deres Haas-racere.
Løbet starter kl. 20.10 dansk tid søndag, mens lørdagens kvalifikationen starter 20.00.

Danskere på Red Bull RingNicolai Sylvest (Zakspeed Mercedes) og Mikkel Jensen (Schnitzer BMW) og deres respektive makkere er begge til start i ADAC GT Masters den kommende weekend. Det foregår på Red Bull Ring i Østrig.
På samme bane er Frederik Vesti klar for Van Amersfoort Racing i Formel 4.
Nicklas skal forsvare føringen

På Misano-banen i Italien skal Nicklas Nielsen forsvare sin samlede føring i Ferrari Challenge Europe. Nicklas er til start for danske Formula Racing.

Mac på Spa


I løbsserien GT Open skal Mikkel Mac ligeledes forsvare sin samlede føring, når tredje runde af mesterskabet køres den kommende weekend på Spa-Francorchamps i Belgien.

Danskere på Silverstone


Listen over danskere i topstrid fortsætter på Silverstone i England. I fjerde runde af det britiske Formel 3-mesterskab er Nicolai Kjærgaard på andenpladsen inden rundens tre løb, og i GT-mesterskabet fører Patrik Matthiesen GT4-klassen med sin engelske holdkammerat. I GT3 er Marco Sørensen og Nicki Thiim med helt fremme med en sejr hver i sidste runde, mens Jan Jønck ligeledes har vist gode takter i GT4.

Rallycross-EM i Norge


Tobias Daarbak er til start når anden afdeling af EM i Rallycross for Touringcars afvikles på Hell-banen i Norge. Tobias er inden løbet placeret på 11. pladsen i en Ford Fiesta.

Formel 4 og DTC på Ring Djursland


På den krævende og kuperede Ring Djursland afvikles den kommende weekend tredje runde af årets DTC-mesterskab, og fjerde runde af DIF-Danmarksmesterskabet for Formel 4. Tre forskellige kørere har hentet løbssejre i Formel 4, der føres af Casper T. Hansen.
I DTC har Michael Markussen bragt sig i spidsen.

 

Autoplus Dansk Super Rally på Djursland

 

Herhjemme tager Autoplus Dansk Super Rally og Randers Auto Sport imod den danske rallyelite til Djurs Rally, fjerde afdeling af DM i rally. 

 

Siden sidst

Flere danskere til Le Mans

Antallet af danskere på banen til dette års Le Mans-klassiker er nu oppe på seks. Det er situationen efter David Heinemeier Hansson blev præsenteret som den ene af kørerne hos # 38 Jackie Chan DC Racing (LMP2).

Foruden DHH er det Jan Magnussen, Christina Nielsen, Michael Christensen, Nicki Thiim og Marco Sørensen (sidstnævnte havde en større afkørsel under søndagens testdag på banen, men slap heldigvis uskadt).
I tilgift til ovenstående har Anders Fjordbach kvalificeret sig til løbet som reserve i LMP2, og det samme gælder Mikkel Mac der er tilknyttet AF Corse i GT-klasserne. Hos BMW er juniorkører Mikkel Jensen til stede for at følge begivenhederne fra pitten.

Aktiviteterne starter onsdag og torsdag d. 13.-14. juni med træning og kvalifikation til hovedbegivenheden, der sættes i gang lørdag d. 16. juni kl. 15.

Løbet kan følges både på TV2 og Eurosport.

Husk podcast med Le Mans-special fra DASU.

Læs mere på
www.lemans.org og www.fiawec.com

 

Neergaard vinder i FIA EM på Santa Pod


Stig Neergaard fik en fornem start på dette års FIA EM i dragracing, da han på Santa Pod Raceway i England hjemtog sejren i Top Fuel, og dermed føringen i mesterskabet.
 

Danskere i DKM


Flere danske kartkører gjorde en fin figur ved tredje afdeling af Deutsche Kart Meiserschaft i Ampfing den forgangne weekend. I juniorkategorien OK Junior kom Sebastian Øgaard i mål som nr. syv i begge finaler, men også Conrad Laursen, Mikkel Højgaard Petersen og Noah Degnbol nåede finalerne.
I OK-klassen nåede Bastian Buus og Oliver Skjellerup ligeledes finalerne.
 

Michael Christensen varmede op til Le Mans med sejr


Michael Christensen (foto - fra denne weekends test på Le Mans) og hans amerikanske makker Spencer Pumpelli scorede sæsonens første sejr i Pirelli World Challenge GT-X, samt en tredjeplads i weekendens andet løb. Det foregik på Canadian Tire Motorsport Park i Canada forrige weekend.
De danske GT-kørere Christina Nielsen, David Heinemeier Hansson og Nicki Thiim måtte alle nøjes med sekundære placeringer efter diverse uheld i hhv. Weather Teach Sportscar Championship (Detroit) og BlancPain Endurance GT (Paul Ricard).
Foto: Porsche AG