Det sker

Klassiske Sebring for 66. gang

En af de største klassikere i langdistanceracing er 12-timers løbet på Sebring International Raceway i Florida, USA. Første udgave af 12-timers løbet på den tidligere militære flyveplads fandt sted i 1951. Løbet, der også er anden runde af det amerikanske GT- og Prototypemesterskab, har deltagelse af tre danskere. I GT LM er Jan Magnussen til start for Corvette, mens Christina Nielsen og David Heinemeier Hansson begge starter i GT D for hhv. Porsche og Lexus.
Tom Kristensen har rekorden for flest sejre i generalklassementet (6), men også Jan Magnussen og Christina Nielsen har vunder klassesejre i løbet. Senest vandt Jan i 2017 GT LM for Corvette, mens Christina tog sejren for Ferrari i GT D i 2016.
Løbet køres lørdag d. 17. marts, og livestreames på www.imsa.com  

Christina til start i Le Mans

Danmark er nu oppe på fem deltagere i dette års Le Mans. Christina Nielsen offentliggjorde den forgangne uge sin deltagelse for det italienske Porsche-team Ebimotors i klassen GT Am.
Bekræftede deltagere foruden Christina er Jan Magnussen (Corvette), Michael Christensen (Porsche) og duoen Marco Sørensen/Nicki Thiim (Aston Martin), alle i klassen GT Pro.

Mikkel Jensen VM-reserve for BMW

BMW deltager i 2018 for første gang i en årrække i World Endurance Championship (WEC) med en nybygget M8. Danske Mikkel Jensen er tilknyttet BMW som juniorkører, og netop annonceret som test- og reservekører for holdet. I den kapacitet skal Mikkel være til stede ved VM-løbene, og teste og udvikle teamets to biler.

Christian Rasmussen til USA

Unge Christian Rasmussen fra Dragør deltager i 2018 i det amerikanske Formula 4 Championship for Jay Howard Motorsport. Christian skal efter planen endvidere deltage i udvalgte LMP3-løb.
Se www.f4uschampionship.com

 

Siden sidst

Kevin hurtig i Barcelona

Kevin Magnussen og Haas F1 fik en glimrende optakt til dette års Formel 1-sæson ved de afsluttende testkørsler i Barcelona. Kevin var blandt de hurtigste samtidig med han gennemførte mere end 150 omgange på testens tredjedag.
Første Grand Prix køres i Melbourne 25. marts.
Se mere på www.haasf1team.com , www.formula1.com

 

Michael Christensen i debut

I gadeløbet i St. Petersburg, Florida, kom Michael Christensen i mål som hhv. nr. fire og fem i sin debut i Pirelli World Challenge.

 

Danske topresultater i Trofeo Margutti

Der var danskere med helt fremme da forårsklassikeren Trofeo Margutti blev afviklet på banen i South Garda, Italien. Bedst gik det for Mikkel Højgaard Petersen i OK Junior og Mads E. Hansen i OK, der begge kom i mål på tredjepladsen i finalen.
I OK Junior nåede også Mickey Magnussen, Emil Scheef og William Wulf finalen, men måtte alle udgå.
Endelig, i klassen 60 Mini kom Valdemar Aggerholm i mål på en fin femteplads, mens August Therbo (11) og Julius Dinesen (13) begge fuldførte finalen.

 

Ny talentpris i DASU

Ved Dansk Motorspor Award blev en ny talentpris uddelt for første gang. BoxBoxBox Talentpris gik til kartklubben BGK, og bestod af en check på kr. 10.000. Se mere her. 
Læs også www.boxboxbox.dk

 

Se eller gense Dansk Motorsport Award 2018

Klik på www.danskmotorsportaward.dk og se hele Dansk Motorsport Award, der jo blev afholdt 23. februar i Docken, København.