Siden sidst

Fire store internationale løb med dansk deltagelse, og fire podieplaceringer, herunder en sejr til Frederik Vesti. Dansk banesport fortsætter sin succes.
 

Kaos med lykkelig udgang


Næstsidste runde i FIAs såkaldte ”Super Season” for World Endurance Championship (WEC) på Spa-Francorchamps i Belgien blev højdramatisk. Årsagen var vejret, der konstant skiftede mellem høj sol, regn og sågar sne! Til sidst blev løbet flaget af kort før tid da en ny snestorm nærmede sig, og set med danske øjne blev resultatet særdeles positivt for især en af de danske deltagere. Michael Christensen og holdkammerat hos Porsche Kevin Estre sluttede løbet på tredjepladsen, og kombineret med de øvrige resultater er parret nu snublende nær at kunne kalde sig verdensmestre i klassen GT Pro. 2 points mangler holdet for at være helt sikre, forudsat at nærmeste konkurrent (søsterbilen fra Porsche Racing) vinder sidste løb, der er 24-timers klassikeren på Le Mans i juni. Sker dette ikke kan ingen andre nå holdet. Resultatet i Belgien betød samtidig at Porsche har vundet konstruktørmesterskabet før tid. 

”DaneTrain” Marco Sørensen/Nicki Thiim var også med helt fremme i løbet, men diverse uheld betød at holdet sluttede på syvendepladsen for Aston Martin.

I LMP2 sluttede David Heinemeier Hansson og holdkammerater på niendepladsen. Samlet vinder af det kaotiske løb blev Toyota med Alonso/Nakajima/Buemi.  
 

Sejr og mesterskabsføring til Vesti 


På Vallelunga-banen i Italien viste Frederik Vesti på ny storform. Løbet var anden runde af det nye FIA Regional Formula 3 Championship, og efter en femteplads i weekendens første løb blev det til sejr i andet løb efter overbevisende kørsel af sydjyden. Det planlagte tredje løb måtte desværre aflyses grundet kraftig regn, men samlet fører Frederik stadig mesterskabet.   
 

Jan Magnussen atter på podiet


På Mid-Ohio banen i USA kom Jan Magnussen og holdkammerat Antonio Garcia i mål på andenpladsen, og indtager ligeledes den samlede andenpladsen i klassen GT LME, som Corvette-holdet i forvejen har vundet de sidste to år i træk.
I GT D kom Christina Nielsen og holdkammerat Catherine Legge i mål på niendepladsen. Løbet i Ohio var femte afdeling af Weather Tech SportscarChampionship.    
 

Dansk succes i CIK Academy


Danmarks repræsentant i CIK Academy Magnus Germansen Daae fik en forrygende start på mesterskabet, da han på Wackersdorf-banen i Tyskland kom i mål på tredjepladsen i finalen. Samme placering indtager han i den samlede stilling.  
Magnus er medlem af Grindsted Gokart Klub. 
Se resultaterne her.

Det sker

Der er fuldt tryk på løbskalenderen næste weekend, med masser af danskere i aktion. Det samlede antal nærmer sig 40 startende rundt omkring i verden.

 

Formel 1 tilbage i Europa

Efter fire løb langt fra hjemmebasen er det store Formel 1-cirkus næste weekend tilbage i Europa. Det spanske Grand Prix afvikles på Circuit de Barcelona Catalunya, selvfølgelig med deltagelse af Kevin Magnussen og Haas F1 Team.
Løbet kan som altid følges live på Viasats kanaler, se hvornår på www.viasat.dk/tv-guide

 

Christian og Mikkel også i Barcelona

Foruden Kevin Magnussen er to andre danskere klar i Barcelona. I Formel 3 debuterer Renault Academy Driver Christian Lundgaard for ART-teamet, mens Mikkel O. Pedersen er til start for sit nye team Dinamic Motorsport i Porsche Super Cup.
Christians to løb kan følges på Viasat, mens Mikkels løb søndag transmitteres af Eurosport.
Læs mere på
www.fiaf3.comog www.racecam.de

 

ELMS på Monza

Hele 10 danskere er blandt de startende, når anden runde af European Le Mans Series (ELMS) afvikles den kommende weekend på klassiske Monza.

I LMP 2 er High Class Racing med Anders Fjordbach og Dennis Andersen til start, mens Mikkel Jensen, Christian Olsen og Martin Vedel starter i LMP 3.

I GT3-klassen starter Nicklas Nielsen og Michelle Gatting for hvert sit Ferrari-team. ELMS-løbet afvikles over fire timer søndag, og livestreames via seriens hjemmeside.

Lørdag køres på samme bane en afdeling af løbsserien Le Mans Cup. Her er Mikkel Mac og Michael Markussen samt Christian ogTom Olsen til start.
Se mere på www.europeanlemansseries.comog www.lemanscup.com

 

Endurance på Silverstone

En anden klassisk bane, Silverstone i England, lægger asfalt til anden runde af Blancpain GT Endurance Cup. Dennis Lind sikrede en flot andenplads i åbningsløbet for sit Lamborghini-team FFF Racing, og er sammen med sin holdkammerat Andrea Calderelli også blandt favoritterne i weekendens løb. Eurosport 2 sender fra Silverstone fra kl. 17.30 søndag.
Se også www.blancpain-gt-series.com

 

Christian Rasmussen i Indianapolis

Christian Rasmussen får lørdag sin debut på amerikansk motorsports ”Holy Grail; Indianapolis Speedway. Det er dog ikke på den ikoniske ovalbane, men derimod banen på inderkredsen, hvor der tidligere blev afviklet Formel 1. Anledningen er anden runde af US Formula 2000 Championship, hvor Christian efter første runde indtager en samlet sjetteplads.
Løbet er en del af den berømte ”Month of May”; nedtællingen til selve Indy 500, der køres 26. maj.
Se www.usf2000.com

 

Danskere i Thailand

Tre danskere er til start på Chang International Circuit i Thailand. Christina Nielsen og Frederik Schandorff er til start i Blancpain GT World Challenge Asia, mens unge Malthe Jakobsen er til start i SEA F4 Championship. 
Se mere på www.gt-world-challenge-asia.comog https://formula4.asia

 

Anden afdeling af tysk mesterskab

Omkring 20 unge danskere, fordelt på tre klasser, er til start i anden afdeling af det åbne tyske kartmesterskab, DKM, når anden runde afvikles den kommende weekend på banen i Wackersdorf. Bedst placeret efter første runde er Valdemar Risom på en samlet tredjeplads i gearklassen DSKC.
Følg med live på www.kart-dm.de