Kampen om uret - Rolex 24 at Daytona

Christina Nielsen er igen med i Rolex 24 at DaytonaAllerede den kommende weekend køres årets første klassiker i international motorsport, nemlig 24-timers løbet på Daytona International Speedway i USA. 

To danskere er til start, og den ene har før prøvet at stå øverst på skamlen og vinde et af de eftertragtede Rolex-ure. Det var da Jan Magnussen præsterede en klassesejr i 2015 for Corvette i GT LME, og Jan har i øvrigt været på podiet yderligere tre gange siden han første gang deltog i løbet i 2007. Roskildenseren starter også i år for Corvette Racing med holdkammeraterne Antonio Garcia og Mike Rockenfeller.

Den anden danske deltager er Christina Nielsen. I 2019 stiller Christina for første gang til start for Meyr Shank Racing (Acura), hvor hun har tre kvindelige medkørere.

24-timers løbet i Daytona blev kørt første gang i 1966, og anvender en kombination af NASCAR-ovalbanen og den almindelig bane på inderkredsen. Banen bliver på denne måde ca. 5,7 km. lang, og det betyder at der hele løbet er masser af trafik mellem de hurtige prototyper og de lidt langsommere GT-biler. Løbet er derfor en meget hård test for kørernes fysisk og koncentrationsevne. En dansker har formået at vinde løbet generelt. Det skete da John Nielsen var en del af den vindende Jaguar prototype i 1988.

Løbet tæller til IMSA WeatherTech Sports Car Championship, og starter lørdag kl 14.45 lokal tid (Florida). Læs mere om Rolex 24 At Daytona, som er løbets officielle navn, på imsa.com  og 
daytonainternationalspeedway.com

 

Karting-sæsonen starter i Italien


Også den europæiske kartingsæson starter den kommende weekend, når WSK Champions Cup køres på Adria-banen i Italien. En håndfuld unge danskere er til start.
Følg med Live på www.wskarting.com


Siden sidst

Kevin Magnussen kåret til Årets Bilsportskører 2018


Ved Dansk Motorsport Award 19. januar kårede Dansk Automobil Sports Union for tredje gang Kevin Magnussen til Årets Bilsportskører. 

Læs begrundelsen samt navnene på de øvrige prismodtagere på dasu.dk her.

Tom Kristensen vinder Nations Cup


Den nidobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen beviste lørdag, at han ikke har glemt hvor gaspedalen sidder. Sammen med svenske Johan Kristoffersson (tilsammen Team Nordic) besejrede de i finalen Tyskland, hvor Tom besejrede såvel den firedobbelte F1-verdensmester Sebastian Vettel samt den unge komet Mick Schumacher og dermed sikrede sejren. I søndagens individuelle løb blev Mr. Le Mans dog slået ud inden finalen.

 

Schandorff klassevinder i 24H Dubai

 

Frederik Schandorff vinder SPX-klassen i 24H Dubai for Leipert Motorsport. Benny Simonsen endte som firer i 991-klassen med Modena Motorsports efter at have sat pole position. Dennis Lind sluttede femmer i sin klasse A6-AM efter blandt andet at have ført samlet undervejs. Michael Markussen udgik i 911-klassen.

 

Fotos: IGNITE MEDIA, Denner Photo