Siden sidst

Jubilæumsløb i Kina


Det kinesiske Grand Prix i Shanghai var VM-løb nr. 1000 gennem tiderne, men desværre blev det ikke et løb der vil gå over i historien. Men meget passende blev det til sejr for verdensmesteren Lewis Hamilton.
For Kevin Magnussenog Haas blev det ikke nogen succes; både Kevin og holdkammerat Romain Grosjean sluttede uden points.

Lyt til vores analyse af løbet i podcasten Det ternede flag her.

Andre steder blev den forgangne weekend derimod er festfyrværkeri af danske sejre og podiepladser.


Dansk kæmpesucces i Frankrig


På Paul Ricard-banen i Sydfrankrig hjemtog Frederik Vesti to sejre og en tredjeplads i første runde af FIAs nye Regional European F3 Championship, der er en feederklasse til FIA International F3 Championship. Sydjyden er dermed i spidsen af mesterskabet.
På samme bane blev afviklet første runde af European Le Mans Series (ELMS). Her hjemtog Nicklas Nielsen og hans holdkammerater hos Ferrari sejren i GT LM-klassen (foto), mens Michelle Gatting og hendes holdkammerater (ligeledes Ferrari) kom i mål på andenpladsen. For begges vedkommende var der tale om debut i kategorien.

I klassen for LMP3 besatte Mikkel Jensen og holdkammerat andenpladsen, mens Christian Olsen og Martin Vedel blev nr. 11. 

Endelig sluttede danske High Class Racing med Anders Fjordbach og Dennis Andersen på niendepladsen i LMP2. 

På samme bane blev lørdag afviklet første runde af løbsserien Le Mans Cup. Her kom Mikkel Mac og holdkammerat ind på tredjepladsen i GT for Ferrari. Også danske KEO Racing deltog sammen med bl.a. Michael Markussen deltog. 


Jan Magnussen på podiet i Long Beach


Gadeløbet i Long Beach, Californien byder sædvanligvis på dramatik, og weekendens løb var ikke nogen undtagelse. Efterfølgende kunne Jan Magnussen og Antonio Garcia fra Corvette Racing modtage pokalen for deres andenplads i løbet. Jan og Garcia indtager en samlet tredjeplads i Weathertech Sportscar Championship GT LM.


Dennis Lind helt fremme på Monza


Efter hård fight med 44 konkurrenter sluttede Dennis Lind og holdkammerater hos Lamborghini-teamet FFF Racing på andenpladsen i første afdeling af Blancpain Endurance Series for GT3-biler.

Nicki Thiim kom i mål som nr. 19 for Aston Martin.

I løbet for GT4 kom Nicolaj Møller Madsen og holdkammerat i mål på tredjepladsen for Audi.


Podie til Valdemar Risom


En snes unge danskere var til start i åbningsløbet til Deutsche Kart Meisterschaft (DKM). Bedst gik det for Valdemar Risom med en andenplads i finalen for gearklassen DSKC. I OK Junior lykkedes det Mickey Magnussen, Magnus Germansen Daae, Magnus Terkildsen, Mathias Bjerre og Elias Olsen at score points, mens Bastian Buus og Sebastian Øgaard satte points på kontoen i OK.
Løbet blev kørt i South Garda.


Dansk sejr i Alabama


På den nyanlagte Barber Motorsports Park sikrede USA-baserede Benjamin Pedersen sig weekenden 6-7 april en første- og en andenplads i første runde af det amerikanske Formel 3-mesterskab; F3Americas.
Se www.f3americas.com


Frederik Schandorff nu Team Danmark Eliteatlet

DASU og Team Danmark har indplaceret Frederik Schandorff som Eliteatlet, baseret på hans  resultater 2018 og lovende løbsprogram 2019.
Se hvem der i øvrigt er indplaceret på under eliteudvalget på dasu.dk.

 

Det sker

Vi kommer ind i påsken hvor der er masser af motorsport. Nyhedsbrevets foromtale dækker de to kommende weekends.

Weekenden 20 – 21. april:


Unge Formel 4 talenter i aktion


Kun to uger efter sit dramatiske uheld i Malaysia er Malthe Jakobsen klar til næste runde af SEA F4, der ligeledes køres på Sepang-banen.

To unge danskere er med når første afdeling af F4 French Championship afvikles på Nogaro-banen i Frankrig. Det drejer sig om Valdemar Eriksen og Mikkel Grundtvig.


Første afdeling af EM i karting


På banen i Angerville, Frankrig, afvikles første afdeling af EM for klasserne OK og OK Junior. Seks danskere er til start.
Følg med Live på www.cikfia.com

Sæsonstart British GT & British F3


Traditionen tro lægger klassiske Oulton Park asfalt til åbningsløbet i British GT Championship. Marco Sørensen og Nicki Thiim er klar for hvert sit GT3-team (Aston Martin), mens Patrik Matthiesen starter i GT4, ligeledes for Aston.
I British Formula 3 Championship debuterer USA-baserede Benjamin Pedersen.
Læs https://britishgt.com
 
Weekenden 27 -28. april:

Formel 1 i Aserbajdsjan


Den hurtige bybane i Baku lægger asfalt til fjerde afdeling af VM for Formel 1.Kevin Magnussen er atter til start for Haas F1.
Følg begivenhederne direkte, se hvor og hvornår på www.viasat.dk/tv-guide


Åbningsløb i ADAC GT Masters


På Motorpark Oschersleben afvikles atter i år åbningsløbet for Tysklands højeste GT-mesterskab, ADAC GT Master. Nicolai Sylvest er til start for Zakspeed Mercedes.
Se www.adac-gt-masters.de


Euroformula og GT Open på Paul Ricard


Som så mange andre løbsserier har F3-serien Euroformula Open valgt Paul Ricard i Sydfrankrig til at skyde sæsonen i gang. Blandt deltagerne er Nicolai Kjærgaard.
For info, se http://www.euroformulaopen.net
På samme bane debuterer Frederik Schandorff i GT Open for Lamborghini.
Se http://www.gtopen.net


Dansk Super Kart i Grindsted


Årets første store kartløb i Danmark finder sted i Grindsted, med første afdeling af Dansk Super Kart. Der køres løb i seks klasser, med finaler både lørdag og søndag.
Læs mere på www.dansksuperkart.dk


WSK Euroseries i Frankrig


Anden runde af løbsserien WSK Euro Series afvikles med dansk deltagelse på banen i Angerville.

 

Foto: Jakob Ebrey