Siden sidst

Drama i Spanien 

Den spanske Grand prix-weekend havde deltagelse af tre danskere, der alle spillede hovedroller.


Kevin ”best of the rest”


Det spanske Formel 1 Grand Prix blev en tilbagevenden til form for Haas F1 Team og Kevin Magnussen. Danskeren sluttede på syvendepladsen efter de tre traditionelle topteams, og indtager ligeledes syvendepladsen i kampen om VM.


Christian Lundgaard i sensationel debut


Renault Academy Driver Christian Lundgaard fik en fornem debut i den nye FIA International F3 Championship. I lørdagens hovedløb kom den 17-årige dansker først over målstregen, men en tidsstraf sendte ham desværre ned på andenpladsen. I søndagens sprintløb blev det til en sjetteplads, og samlet indtager Christian andenpladsen i mesterskabet efter første runde.


Mikkel O. med fremme


Det blev til en sjetteplads for Mikkel O. Pedersen i første afdeling af Porsche Super Cup, ligeledes på Circuit de Barcelona-Catalunya. 
 

To danske sejre på Monza


Anden afdeling af European Le Mans Series (ELMS) blev afviklet på højhastighedsbanen Monza.
En halv snes danskere deltog, og to af disse endte øverst på podiet. I LMP3 fuldførte Mikkel Jensen og hans tyske makker en sensation ved at starte løbet allerbagerst fra pitlane og slutte som vinder af klassen. Holdet fører også i den samlede stilling. I samme klasse udgik Christian Olsen/Martin Vedel med mekaniske problemer. High Class Racing sluttede på tolvtepladsen i LMP2.

I GT-klassen sluttede Nicklas Nielsen og hold på tredjepladsen, mens Michelle Gatting og hendes hold kom i mål på sjettepladsen. Begge kører for Ferrari-teams.
Lørdag på Monza vandt Mikkel Mac og hans makker GT-klassen i kampen om Le Mans Cup, og er nu på andenpladsen, ligeledes for Ferrari. Her kom Michael Markussen i mål på syvendepladsen i LMP3 for KEO Racing.
 

Lind i føring efter Silverstone


Anden runde af Blancpain GT Endurance Cup blev afviklet på Silverstone søndag. Dennis Lind og holdkammerater hos FFF Racing Lamborghini sluttede løbet på sjettepladsen, og forlader England i spidsen for mesterskabet med et enkelt point.
Nicki Thiim kørte et stærkt løb for Aston Martin, men teamet udgik mod slut med teknisk defekt. 
 

Debut på Indy


På selveste Indianapolis deltog Christian Rasmussen i anden runde af US Formula 2000 Championship. Det blev et problemfyldt løb for danskeren, der dog sikrede vigtige points for sjettepladsen i rundens andet løb.


Schandorff med klassesejr i Thailand


Det blev til en første- og en andenplads i klassen Pro/Am for Frederik Schandorff og hans makker Alex Au i anden runde af Blancpain GT World Challenge Asia. Dermed fører Lamborghini-holdet klassen. I Silver indtager Christina Nielsen og makker fjerdepladsen efter rundens to løb. Malthe Jakobsen kæmpede med tekniske problemer i SEA F4 Championship, men hentede på trods af dette en tredjeplads i et af løbene.
 

Gode danske resultater i Wackersdorff


Omkring 20 unge danskere, fordelt på tre klasser, var til start i anden afdeling af det åbne tyske kartmesterskab. Bedst gik det atter for Valdemar Risom med en tredjeplads i gearklassen DSKC.
I juniorklassen OK junior hentede Mathias Bjerre en ottende og en femteplads i de to finaler, hvor også Emil Tanggard sluttede i top-10. 
I OK fik både Sebastian Øgaard og Bastian Buus fine top-10 resultater. Sidstnævnte kom i mål på fjerdepladsen i anden finale.
Se alle resultater her

 

 

Det sker

Sæsondebut for Ulrik Linnemann


Den nordiske rallycross-sæson starter for alvor den kommende weekend, med åbningsløb på Höljes-banen i Sverige.
Danmarks største offroad-navn Ulrik Linnemann fik debut i ”kongeklassen” RallyX Nordic med et lille privatteam sidste sæson, men gearer i 2019 op og skifter til svenske Olsberg MSE og Honda. Hermed er Ulrik blandt favoritterne i et meget stærkt felt.
Læs mere på seriens hjemmeside her


GT3-Racing i Italien, Tjekkiet, England og Tyskland


Den europæiske GT-sæson er i fuld gang, og danske kørere er i aktion igen den kommende weekend:
På Misano-banen er Nicklas Nielsen i aktion i anden runde af Italian GT Championship for Ferrari. Se mere her.


Nicolai Sylvest er med for BMW når anden afdeling af ADAC GT Master køres på Most-banen i Tjekkiet. Læs mere her.


På Nürburgring Nordschleife deltager bl.a. Mikkel Jensen og Michael Christensen i ADAC 6 Hour Qualification Race forud for 24-timers løbet senere på året. 
Info på banens hjemmeside her


Snetterton-banen i England lægger asfalt til anden runde af British GT Championship. Blandt de startende i GT3-klassen er Nicki Thiim og Marco Sørensen i hvert sit Aston Martin team. Læs mere her.


Danskere i Pau


Det verdensberømte byløb i Pau for foden af Pyrenæerne blev afviklet første gang i 1930, og banens layout er stort set uændret. Den kommende weekend afvikles dette års Grand Prix, og der er dansk deltagelse i to formelklasser. I Euroformula Open er Nicolai Kjærgaard til start i anden runde af mesterskabet, og i det franske Formel 4-mesterskab er Valdemar Eriksen og Mikkel Grundtvig klar. Læs mere på www.grandprixdepau.fr/en/www.euroformulaopen.net/en/


Kart-EM i Belgien


Banen i Genk lægger den kommende weekend asfalt til anden afdeling af EM for klasserne OK og OK Junior. Fra Danmark deltager Conrad Laursen, Jonathan Weywadt og Robert Dieringer(OK Junior), samt Sebastian Øgaard, Sebastian Gravlund og Mikkel Højgaard (OK).