Som forberedelse til den kommende sæson er en flok unge kørere taget på træningslejr i Fjerritslev, hvor formen skal pudses af. Efter ankomst og indtjekning stod den på indvejning, inden de fysiske tests begyndte henover eftermiddagen.

Efter en Bip-test, der blev vundet af Daniel Lundgaard og Emil Dose, bestod de fysiske øvelser blandt andet af planken, hvor Christian Rasmussen holdt 5 minutter og 12 sekunder, og Christian Lundgaard stod 4 minutter.

Derefter blev der tid til en svømmetur med lidt intervalkonkurrence, inden aftenen bøde på et par gode, intense fodboldkampe.

Som afrunding på dagen, satte Frederik Vesti (FV) og Christian Rasmussen (CR) lidt ord på den første dag af træningslejren:

Hvilke udfordringer kan man opleve som kører på denne tid af året?

FV: Man kan godt komme til at tænke på noget andet, når man ikke lige skal køre så meget i den nærmeste periode og dermed kommer lidt væk fra træningen. Samtidig kan mørket og vintervejret gøre én lidt træt.

CR: Det kan være en udfordring at holde motivationen oppe i forhold til daglig træning. Sæsonen synes så langt væk, at man kan komme til at tænke ”Jeg kan godt vente til i morgen”.

FV: Det handler om at få skabt noget rutine i forhold til træningen, specielt efter et feriebreak, komme ind i en rytme. Det kan skabe motivation at tænke på race, ordne praktiske ting og bare det at se på racerbiler og beskæftige sig med sporten. Find nogen at træne med.

 

Hvilke forventninger har I til træningslejren?

FV: At det bliver hårdt og sjovt.

CR: God træning, blive udfordret, god tid sammen med kolleger og venner. Fedt at være sammen med nogen der har den samme interesse som en selv, og at det ikke behøver at handle om fodbold, fester og alt muligt andet, som med ens venner uden for motorsport.

 

Hvordan var det at blive testet fysisk og hvad kan man bruge det til?

CR: Det skaber motivation at blive målt op mod andre. Det bliver nemmere at presse sig selv, når man gerne vil vinde over de andre.

FV: Man kan følge sin træning bedre og får mere klarhed over hvilke øvelser der rykker mig fysisk. Der er stor forskel på hvordan vi præsterer i de forskellige øvelser og man får at se hvor man er godt med og hvor man stadig skal arbejde for at holde niveau med de andre.

 

Hvordan oplevede I at ramme grænsen for ens fysiske formåen, og gjorde I noget bestemt i de situationer?

CR: Jeg holdt fokus på vejrtrækningen, det hjælper til at holde fokus og gør, at jeg undgår at tage for meget stilling til om jeg synes det er sjovt og behageligt, det jeg er i gang med, for eksempel en bip-test. Samtidig  får jeg mere ilt til musklerne, når jeg er opmærksom på min vejrtrækning. 

FV: Jeg kunne godt mærke det punkt, men sagde jeg godt kunne lidt mere, og så hele tiden arbejde ud fra små kontrollerbare delmål, eksempelvis sige ”10 sekunder mere!”

 

Deltagere på DASU Vinter Challenge er:

 

Christian Rasmussen

Daniel Lundgaard

Christian Lundgaard

Emil Dose

Mads E. Hansen

Nicolai Kjærgaard

Patrik Matthiesen

Nicklas Nielsen

Frederik Vesti

Noah Watt

 

Instruktørerne er:

 

Dennis Wounlund

Nikolaj Korsgaard

Mikkel Mac