Update dag 2:

Anden dagen på træningslejren bød på et langt og varieret program. Efter morgensvømning havde fysisk træner Dennis Wounlund og medinstruktør Mikkel Mac kørerne en tur i fitness-rummet. Her var der både introduktion til nye øvelser, der er relevante for racerkørere, såvel som fokus på basal teknikindlæring, så man udføre sin styrketræning korrekt.

Området omkring Fjerritslev har været ganske snefyldt, og derfor var det med dyb koncentration, at vi over middag tog ud på den første MTB-tur. Der var blevet talt en del på forhånd om at kunne skifte fokus fra en afslappet ”hygge-tilstand” til at gå ind i en dybt fokuseret tilstand. Og turen i Kollerup Plantage blev gennemført uden personuheld og med respekt for sværhedsgraden og forholdene. Eneste uheld var en materiel skade hos Christian Rasmussen med en overrevet kæde.

Resten af dagen var der diskussion af cases, som kørerne selv havde udarbejdet, bl.a. ”hvordan håndterer man en sæson eller et løb, der ikke går som forventet (ønsket)?”  ”Hvordan forholder man sig til uhensigtsmæssig stor nervøsitet?”. Endelig blev dagen rundet af med en fodboldkamp om aftenen.

Noah Watt (NW) og Emil Dose (ED) satte lidt ord på dagen:

Hvordan har dagen været?

NW: Virkelig fed cykelrute, svært og nyt, men sjovt.

ED: Vi skulle være på, der var rødder og stubbe der stak op, så man skulle være 100 % fokuseret, ellers går det galt.

NW: Det var så sjovt, at man fik fokus foræret. Det kom ligesom af sig selv, da vi først var derude, så vidste man hvad man skulle gøre.

ED: Men det var hårdt at skulle fastholde fokus så lang tid rent mentalt.

NW: Man kunne ikke fjerne fokus, for man ved der er en konsekvens hvis man slipper fokus.

Ellers noget til dagen?

ED: Jeg fik en sindssyg god øvelse i fitness, en squat-øvelse, som Mikkel Mac viste, hvor der både var til power-delen og udholdenhedsdelen.

NW: Jeg har fået snakket med et par af dem jeg endnu ikke havde talt så meget med, så man kan også få udvidet sit netværk og ende med at kende endnu flere på en god måde, når man møder hinanden rundt om på banerne.

Vi har haft et par cases om nervøsitet og når sæsonen ikke går som planlagt, hvad giver det at tage de snakke?

ED: Det lukker lidt op for nogle nye input, at høre andre snakke om noget man selv har stået i.

NW: Det kan godt give noget at blive bekræftet i noget man i forvejen ved eller i forvejen gør – så husker man det bedre, eller det sætter sig på en anden måde.