Copenhagen Historic Grand Prix får som første danske motorsportsarrangement bevis på sit arbejde mod at blive mere klimavenlige.

Det årlige motorsportsarrangement Copenhagen Historic Grand Prix, CHGP, får nu som de første i Danmark en international bæredygtighedsakkreditering. 

Det er det internationale motorsportsforbund FIA, Fédération Internationale de l’Automobile, der tildeler akkrediteringen som led i motorsportens stadig større fokus på bæredygtighed.

Bæredygtighedsakkrediteringen fra FIA er delt op i tre niveauer, og som første racerløb på dansk grund får CHGP nu altså den såkaldte etstjernede akkreditering.

Som del af akkrediteringen inden for bæredygtighed har CHGP forpligtet sig til at arbejde for minimere klimaaftrykket på 17 forskellige punkter, herunder måling af aftrykket, fokus på lavere energi- og vandforbrug, krav til leverandører, affaldssortering og meget mere.

Da CHGP i forvejen afvikles under DASUs regelsæt, er der i forvejen strenge krav om minimering af støj og beskyttelse af miljø.

CHGP byder, ud over racerløb, også på velgørenhedsarrangementet Race for Riget, hvor publikum kan købe sig til køreture med racerkørere i sportsvogne. Pengene går ubeskåret til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet. Dertil er der udstillinger med nye og klassiske biler, legepladser og meget mere. 

DASUs sekretariat har i forvejen tostjernet bæredygtighedsakkreditering. Det højeste niveau er tre stjerner, som sekretariatet arbejder på at opnå. 

Læs mere om FIAs bæredygtighedsakkreditering her.

Læs mere om CHGP her.