Som led i flere klimamæssige tiltag er det muligt til CHGP’s Race for Riget at få highspeed-køreture med racerkører Christoffer Nygaard i en Aston Martin-racerbil, der kører på 100 % CO2-neutralt brændstof. Det sker i samarbejde med DASU, der arbejder på at indføre bæredygtige brændstoffer i motorsporten.

CHGP byder, ud over racerløb, også på velgørenhedsarrangementet Race for Riget, hvor publikum kan købe sig til køreture med racerkørere i sportsvogne. Pengene går ubeskåret til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet. 

DASU har fået brændstoffet til landet for at vise, at både racerbiler og gadebiler kan køre på det. Brændstoffet er lavet af biomasse fra madaffald, og under produktionen anvendes ’genbrugt’ CO2 opsamlet fra biomasse og andre kilder eller indsamlet direkte fra den omgivende luft.

Brændstoffet er 100% fossilfrit, har oktantal på 98 og er både FIA- og EN228-certificeret (den europæiske benzinstandard) – det vil sige certificeret til motorsport og til gadebrug uden ændringer af biler, der er født til at køre på fossilt brændstof.

For nylig blev det også muligt at benytte et bæredygtigt dieselalternativ i dansk motorsport – HVO100. Læs mere om det her.

Læs mere om FIAs bæredygtighedsakkreditering her.

Læs mere om CHGP her.