Ebberup er hovedkvarter for Anderup El Rally 2018, som er 3. afdeling af det Autoplus Dansk Super Rally og 2. afdeling af den populære Mini Rally Syd turnering.

Borgmester Søren Steen Andersen, Assens, sender kl. 12:00 de første deltagere afsted fra Ebberuphallen.

Fra lørdag morgen vil der være aktivitet ved Ebberuphallen. Alle deltagerne og deres serviceteams ankommer hertil, og hele området omkring hallen og skolen vil blive omdannet til en stor rally-service-plads.

Alle deltagerne vil i løbet af formiddagen gennemkøre de vejstækninger, hvor der om eftermiddagen vil blive kørt rally. Om formiddagen foregår det stille og roligt mens en masse frivillige officials forbereder afspærring af de pågældende veje.

Hastighedsprøverne afvikles i 3 områder: Lige i Ebberups nordlige udkant køres ”Isuzu Assens Raceway”. ”Søbo” prøven køres lige øst for Jordløse mens den sidste prøvestrækning er henlagt til vejene omkring Håstrup.

Som tilskuer kan man på www.minirallysyd.dk eller www.KDAK.dk se, hvor der bliver kørt. På hjemmesiderne kan man finde både kort, tidsplan & deltagerliste. Man kan også komme helt tæt på alle rallybilerne og deres serviceteams ved Ebberuphallen, som er hovedkvarter og serviceplads for Anderup El Rally.

Fra kl. 10.30 – 12 vil alle deltagerne være til stede på servicepladsen. Her kan man gå rundt og se både rallybiler og serviceteams – få en snak med deltagerne. Kongelig Dansk Automobil Klub, som er arrangør af rallyet, har tillige en grillbod på pladsen, hvor der kan købes pølser, sodavand og kaffe. Ved grillboden vil man tillige kunne erhverve sig et program for dagen.

Deltagerne starter kl. 12:00 ud på de 3 første hastighedsprøver og kommer derefter tilbage til Ebberup Hallen til en lille pause, inden de 3 hastighedsprøver køres endnu en gang. Til sidst, som den 9. prøve, køres ”Isuzu Assens Raceway”, lige uden for Ebberup endnu engang. Denne gang som en såkaldt ”powerstage” hvilket betyder at der køres om ekstra point til mesterskabet på netop denne prøve.

Bilerne kører i mål i Ebberup fra kl. 17:30, for så at slutte af i Ebberuphallen med præmieoverrækkelse og spisning kl. 19:00

Ved Anderup El rally er der deltagere fra hele Danmark – fra Tyskland – fra Norge. Esben Hegelund og Karsten Isaksen må regnes som favoritter til at vinde løbet i deres lynhurtige Skoda Fabia R5.

Stillingen før 3. afdeling af Autoplus Dansk Super Rally kan ses her.

Løbet kan følges via rallyresult her.

Foto: Rallypics.dk