Med støtte fra DIF og DGI's foreningspulje starter DASU-klubben Næstved Motorklub Autoafdelingen på Nisseringen nu et projekt for at øge biodiversiteten på racerbanen.

NMKA i Næstved har fået bevilget 30.000 kroner i støtte fra DIF og DGI's foreningspulje. Med bevillingen kan motorklubbens medlemmer, tilskuere og alle andre se frem til en flottere bane fuld af farver og varieret planteliv til gavn for både dyr, insekter og mennesker.

Projektet betyder, at klubbens medlemmer i begyndelsen af maj mødes for over 3 dage at sætte intet mindre end 500 planter og frugttræer i jorden ved den sydsjællandske motorbane.

Jacqueline Hinsch er ansvarlig for projektet. Hun ser især frem til, at Nisseringen Auto kan være med til at øge biodiversiteten på banen og udnytte, at naturen omkring Nisseringen i høj grad får lov at passe sig selv.

- På Nisseringen er der en masse plads, der ikke bliver brugt til noget i forbindelse med motorklubbens aktiviteter. Den spildplads vil vi gerne bruge til at øge biodiversiteten og dermed i klubben tage ansvar for at få en vildere natur. Forhåbentlig kan vi med dette projekt gøre medlemmer, publikum og andre opmærksomme på, at biodiversiteten har brug for en hjælpende hånd. Forhåbentlig kan vi også ved at gå forrest være med til at hjælpe og inspirere andre danske racerbaner til at gøre det samme.

Projektet på Nisseringen er et af to danske pilotprojekter, der gennemføres i tæt samarbejde med Dansk Automobil Sports Union. Det andet biodiversitetsprojekt er allerede i igangsat på Nørlundbanen ved Ikast

Erfaringerne fra de to pilotprojekter skal udnyttes til at øge biodiversiteten på alle danske racerbaner.

I Nisseringen Auto glæder formanden og medlemmerne sig til at kunne komme i gang med projektet – og forhåbentlig byde velkommen til en masse nye ansigter i foreningen.

Når klubben er færdig med at plante efter den 11. maj, er alle velkomne til at kigge forbi og nyde synet. Både før, under og efter motorløb på banen.

Støtter foreningsidrætten med 44 mio. kr. årligt

Nisseringen har modtaget bevillingen på 30.000 kroner fra DIF og DGI's foreningspulje, der årligt uddeler ca. 44 mio. kr. til projekter i idrætsforeninger. DIF og DGI's foreningspulje kan støtte lokale

projekter i idrætsforeninger, f.eks. til medlemsrekruttering, udvikling af nye aktiviteter eller løft af trænerkompetencer. Puljen kan søges om op til 300.000 kr., men langt størstedelen af puljens bevillinger ligger mellem 10.000 og 30.000 kr.

Puljens midler kommer fra de såkaldte ’Spillehalsmidler’, som Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF har afsat til lokalforeningspuljer til støtte for det frivillige foreningsliv i Danmark.

Læs mere om foreningspuljen her hos DIF.

Kontakt i DASU
Jens Færgemann
jf@dasu.dk
26280816

Læs mere om biodiversitet på racerbaner her.