Boris i gang med Mikkel Overgaards drifting-bilDa Boris Teodorescu Locatelli fik overrakt hæderen som Årets Mekanikerlærling 2022, var det ikke bare et diplom, der blev overrakt.

 

Boris, der blev overrasket på sin læreplads Dahl Pedersen A/S i Skive, blev af Dansk Metal og Dansk Automobil Sports Union inviteret på et forløb som racermekaniker. I stedet for en plakette er hæderen blevet markeret med en række oplevelser på danske og udenlandske racerbaner – kulminerende med en tur til Formel 1-banen Circuit Paul Ricard i Sydfrankrig.

 

Inden da oplevede Boris hvordan et racerteam fungerer på nærmeste hold, da han tog del i danske racerløb med den hjemlige banesportsklasse DS3 Cup. Herefter blev det til løbsweekender som del af racerteam i den ypperste, danske racerklasse, TCR Denmark. Hele forløbet sluttede af med en tur til motorsportens svar på OL, FIA Motorsport Games i Frankrig, hvor Boris var del af den danske driftingkører Mikkel Overgaards hold.

 

”Jeg er meget taknemmeligt og har haft et fantastisk forløb og en fantastisk tur til FIA Motorsport Games med DASU og Mikkel Overgaards drifting-team,” siger Boris Teodorescu Locatelli efter hjemkomsten til Danmark.

 

Den meget tilskuervenlige og spektakulære motorsport drifting appellerede også umiddelbart til Boris – særligt den 1100 hk. stærke Nissan Silvia, som Mikkel Overgaard kørte sidelæns i.

 

”Det var den fedeste oplevelse at være sammen med Mikkel Overgaards drifting-team, bare nogle af hans sponsorer er noget, jeg kender fra bilspil fra min ungdom, så det at arbejde med sådan en bil og de dele og sponsorer han har, det har været helt vildt. Mikkels driftingbil er så ekstrem, så det var en meget fin oplevelse,” siger Boris.

 

Danskeren, der til dagligt har hænderne fulde af Renaults personbiler, stod ikke blot på tilskuerpladserne, når der skulle skrues på både racer- og driftingbiler. Fredag aften efter endt kørsel på Paul Ricard-banen stod den bl.a. på skift af kobling på driftingbilen.

 

”Man får virkeligt indblik i, hvordan et racerteam fungerer og hvor tæt de arbejder sammen – og hvor hurtigt det går! Mit første indtryk var, at der var fuldstændigt kaos. Men da jeg kom lidt ind i tingene, så stod det klart, at alt er fuldstændigt koordineret og meget imponerende. Der er orden og helt bestemte ting der skal gøres i en bestemt rækkefølge,” siger Boris videre.

 

Mikkel Overgaard i drifting cup til FIA Motorsport Games 2022Da Boris Teodorescu Locatelli blev kåret som Årets Mekanikerlærling lød det blandt andet i indstillingen fra Dahl Pedersen A/S, at han er en meget ambitiøs ung mand med stærke boglige evner.

 

”Mit indtryk fra oplevelserne i motorsporten er, at der er mange informationer og meget man skal huske på kort tid – det stiller store krav til mekanikerne i et racerteam. Man skal kunne sit håndværk som mekaniker, men dette kræver noget mere,” siger Boris, der nok ikke har oplevet sit sidste racerløb.

 

”Jeg kan nu prale af det, jeg har oplevet med racingteamene! Det er jeg stolt af, der er ikke mange, der får den mulighed. Men jeg kunne også godt tænke mig at fortsætte, det har jeg også ladet Mikkel at vide,” slutter Boris og hentyder til Mikkel Overgaard, der havde Boris som del af sit racerteam.

 

Det er Dansk Metal, Bilbranchen og DASU, der udvælger Årets Mekanikerlærling. Kåringen finder sted en gang årligt på baggrund af nomineringer fra arbejdspladserne i bilbranchen.

 

Læs mere om Årets Mekanikerlærling her hos Dansk Metal.

 

Se Boris få overrakt prisen hos arbejdsgiver Dahl Pedersen A/S her af racerkører Malthe Jakobsen.