Til trods for en noget corona-amputeret sæson kan DASU nu udnævne årets Danmarksmester 2020 i skole-gokart. Vi havde en stærk tilmelding med hele 62 tilmeldte klasser i skoleåret 2019-2020, hvilket er 22 flere en budgetteret. Et forår i coronaens tegn gjorde dog at 24 klasser ikke nåede at deltage. De er blevet tilbudt at deltage i det kommende skoleår, hvilket flere har takket ja til.

 


"Det faglige niveau har generelt været højt, og vi ser en stor kreativitet hos de deltagende klasser. I DM i skole-gokart tæller det faglige engagement lige så højt som evnerne på banen. Det er derfor ikke muligt at blive danmarksmester uden at have været engageret i det tværfaglige projekt, klassen kører sideløbende med besøgene på den lokale bane. Jeg er benovet og stolt over at lærere og elever har taget forløbet til sig og leverer på et flot højt niveau. Det er netop det der var en af målene med projektet, nemlig at vise at motorsport er bredt fagligt funderet," siger projektleder Mikkel Bøyesen.

 

Årets top tre er:

  1. 8a fra Vester skole i Odense, med suveræne 205 point, distancerede nr. 2 med hele 14 point.
    Klassen har udvist utrolig stor kreativitet i det faglige og gode køreegenskaber på banen. Blandt de faglige produkter var bl.a. en model af en bil med qr-koder der linkede til videoer teamet havde lavet. Et andet team havde lavet en model af banen, med faglige informationer.
  2. 8z fra Krogårdsskolen i Greve. Kom med 191 point på en flot 2. plads.
  3. Byskovskolen fra Ringsted kom på en flot 3. plads med 184,2 point

 

Vinderne fra Vester Skole vil blive kontaktet og DASU vil først i det nye skoleår køre forbi med t-shirts og pokal til Danmarks Hurtigste Klasse 2020.

 

Projektet sker i samarbejde med Autobranchen Danmark, DINOkart og Dansk Metal og er finansieret af fondsmidler fra VillumFonden og modtager bl.a. sponsormidler fra Ejner Hessel.