Medlemsfordele i DASU

Hvad får jeg som medlem af DASU?

  

Velkommen til DASU, DASU-klubberne og motorsportens vidunderlige verden!

 

DASU (Dansk Automobil Sports Union) er den samlende organisation for motorsport i Danmark og består af ca. 80 klubber – heriblandt din klub – og i alt omkring 8.000 medlemmer. DASU har en række udvalg med frivillige medlemmer, udpeget af klubberne.

 

Udvalgene har til formål at regulere sporten – altså udarbejde tidssvarende, fair og sikkerheds- og miljømæssigt forsvarlige reglementer. De sikrer både udøverne, fans og alle de frivillige, at der flere hundrede spændende arrangementer med så høj grad af sikkerhed og fairness som muligt rundt om i landet hvert år. Kravene til sikkerheden kommer fra bl.a. myndigheder og naturligvis fra sporten selv.

 

Reguleringen af sporten betyder, at klubberne har mulighed for at arrangere løb, der tiltrækker både deltagere, fans og frivillige, og at de får så gode oplevelser som overhovedet muligt. Reguleringen betyder, at alle ved, hvilke spilleregler der gælder, så vi også ved, hvem der har vundet, når det ternede flag svinges.

 

Reglerne træder i kraft, allerede inden det første spadestik til en bane tages eller første gang, en skitse til en rallyprøve eller streetracebane. Her bliver der trukket på både internationale og nationale erfaringer med banesikkerhed, så trygheden er i højsædet for både deltagere, frivillige og fans. Og flere gange årligt kontrolleres forholdene på baneanlæggene, ligesom de midlertidige baner og prøver bliver set igennem med kritiske øjne for at sikre, at alle regler er overholdt.

 

Uddannet personel til motorsportsarrangementerne

 

Men det er ikke nok, at rammerne er i orden. Også dem, der sætter rammerne – og efterfølgende dem, der skal efterleve dem, skal være rustet til at kende forudsætningerne for fair, sikre og spændende motorsportsarrangementer. Det sikrer dels de udarbejdede retningslinjer i reglementerne, dels den løbende uddannelse og efteruddannelse, vores frivillige i sporten får. Kun på den måde får vi vores passionerede frivilliges fagligheder i spil ude til motorsportsarrangementerne, hvor konkurrencen er i højsædet!

 

Hvad får du som medlem i en klub under DASU for dit kontingent og din eventuelle licens:

 

 • Medlem af den øverste regulerende myndighed inden for bilsport i Danmark
 • Mulighed for indflydelse på sporten gennem klub, udvalg etc.
 • Fælles ansvarsforsikring på arrangementerne
 • Ved licens menskadeforsikring
 • Arbejdsgiverforsikring som frivillig
 • Mulighed for at tage licens og blive aktiv
 • Mulighed for at tage uddannelse og blive official

 

 • Medlemskab af en klub giver mulighed for sociale arrangementer, typisk med sporten som omdrejningspunkt.
 • Mulighed for medlemskab af lokal klub, der afholder arrangementer i dit nærområde
 • Mulighed for medlemskab af en klub med særlig ekspertise inden for bestemt sportsgren.
 • Medlemskab af en klub under DASU giver adgang til deres faciliteter, i nogle tilfælde træning, herunder bane, klublokaler, udstyr, evt. karts/biler etc.
 • Adgang til know-how hos vores eksperter inden for bilsporten, teknologien, opbygningen af sikkerhedsmæssigt forsvarlige biler til motorsport etc.

 

 

 

Vil du vide mere? Kontakt din DASU-klub - find den her!

 

Medlemsfordele i DASU

  

Som medlem af en klub under DASU har du adgang til en række medlemsfordele.

Det gælder både rabatter og bedre vilkår ved bookning af rejser og meget mere.

Herunder kan du se nærmere om de forskellige tilbud, du kan benytte dig af.

For at se, hvordan du er dækket af DASUs forsikringer som frivillig og/eller licenshaver, se her under forsikringer i DASU.