Vil du køre race

Vil du dyrke motorsport, så kan du læse her, hvordan du kommer i gang bedst muligt.

 

De nemmeste og billigste indgange til sporten er klubrally, folkerace, gokart, vejsport og MRC. Dem kan du læse mere om herunder. Du kan også læse mere om, hvordan du kommer i gang med alle vores sportsgrene under de enkelte sider.

 

Sådan kommer du i gang med klubrallyKlubrally er indgangsdisciplinen i rallysporten. Rally er kendetegnet af, at der er to i bilen – en første- og en andenkører – samt at løbene køres på afspærrede veje eller industriarealer.


Klubrally kan du køre i din egen personbil, men før du bliver sluppet løs på prøverne, skal du gennemgå et kort kursus med både teori og kørsel i bilen. Ofte arrangerer DASU’s klubber kursus før et løb, så du kan tage kurset og køre løb lige efter.

Du har også mulighed for at deltage i dit første løb med en erfaren første- eller andenkører ved siden af. På den måde kan du deltage, uden først at skulle på kursus.

Nogle klubber har en bil, som man kan leje på dagen, og en styrthjelm kan man sikkert låne, så her er et kørekort nok til at komme i gang med at køre rally.

Læs mere om rally her.Sådan kommer du i gang med folkerace

Folkerace er den nemmeste og billigste måde at køre baneløb på. Folkerace er den officielle udgave af Zulu Djævleræs, men i de løb, som DASU arrangerer, er der dog ikke noget med campingvogne, badebolde og øldåser. En fast del af folkerace er den såkaldte budrunde efter alle løb. Her kan man for kr. 100 pr. bud byde på de biler, der lige har kørt race. Bliver dit bud trukket ud, er ejeren af bilen forpligtet til at sælge til dig for kr. 6000.


Efter et teoretisk kursus må du træne på banerne. Vil du køre løb, skal du også bestå en praktisk prøve.
En gang om året er der åbent hus på årets folkeracebaner, og her kan du helt gratis få en tur. Du kan også mod et mindre beløb få lov at køre selv.

Læs mere om folkerace - og også om crosskart i brochurerne herunder:

  

 

 

Sådan kommer du i gang med gokart

 

Gokart – eller karting - er sporten, hvor kørere som Ayrton Senna, Michael Schumacher og de fleste af de største lærte at køre race. Karting køres i et hav af klasser, så der er plads til alle uanset ambitionsniveau og pengepung.

Det nemmeste - og billigste - niveau at træde ind i kartsporten på, er formentlig DASU's gå-til-gokart-koncept. Her melder du dig ind i en klub, betaler et månedligt gebyr og stiller blot med dig selv og lysten til at dyrke motorsport.

Læs mere om gå til gokart her. 

Skal det gå lidt stærkere, så kan du snuse til sporten og prøve at køre en racerkart eller endda træne, køre løb etc. i din egen racerkart.

I nogle klubber kan du låne eller leje en kart samt hjelm og køredragt, så du ikke behøver at gøre de store investeringer før du ved, om sporten er noget for dig.

Læs mere om karting her.


Sådan kommer du i gang med vejsport

 

Den rigtige måde at begynde på for den, der kan lide konkurrence i bil, men ikke rigtig race. Alle biler under 3500 kg kan bruges. Det eneste udstyr der er nødvendigt er kuglepen, lineal og måske en plade til køreordren.


I bilorientering skal deltagerne følge en forudbestemt rute ved hjælp af kort og en udleveret rutebeskrivelse. Det gælder om at finde vej i terrænet.
Man kører to i bilen – kører og observatør.


For at kontrollere at deltagerne følger den rigtige rute med den angivne gennemsnitshastighed, er der på ruten opstillet forskellige former for kontrolsteder - bemandede og ubemandede.

Læs mere om vejsport, herunder bilorientering, pålidelighedsløb og økonomiløb her.

Sådan kommer du i gang med MRC


MRC dyrkes både inden- og udendørs på baner i det meste af landet, så det er en sport, du kan dyrke hele året.
MRC køres i en hel masse klasser med både el- og brændstofmotorer og både on- såvel som offroad, så du finder nemt en klasse, der passer til dit temperament, din pengepung og dit ambitionsniveau.


Du skal have en licens for at køre, men du behøver ikke bestå en prøve for at løse licensen.

Læs mere om MRC-sporten her.